Friday, June 24, 2011

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;


ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Μια πάραξενη - για να μιλήσει κανείς με τη μεγαλύτερη δυνατή επικείεια - είδηση είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέρει η είδηση, θέλει να επισκεφθεί τους “αγανακτισμένους” πολίτες στην πλατεία Συντάγματος!

Αν αληθεύει η πληροφορία - πάντως δεν έχει διαψευστεί μέχρι αυτή τη στιγμή από την Αρχιεπισκοπή - είναι μια πολύ παράξενη είδηση που γεννά πολλά ερωτηματικά.

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;
____________

Γιατί θελει να πάει στην πλατεία Συντάγματος ο Μακαριότατος;

Ο ίδιος και το στενό περιβάλλον του, κατ’ επανάληψη, έχουν τονίσει, σε όλους τους τόνους, ότι ο Μακαριότατος απεχθάνεται το “λαικισμό” και τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

Ως γνωστόν πολέμησε τις λαοσυνάξεις που πραγματοποίησε η Ιεραρχία με επικεφαλής τον προκάτοχό του.

Γιατί τώρα θέλει να πάει στην πλατεία Συντάγματος;

Αγανάκτησε και ο ίδιος και μετετράπη σε “λαικιστή”;

Μήπως προσπαθεί με την τυχόν προσέλευσή του στην πλατεία Συντάγματος να κρύψει τις πομπές του, αφού ως γνωστόν τυγχάνει αρχισυνωμότης με τους Πασόκους σε όλα τα θέματα που αφορούν την πίστη μας;

Μήπως θέλει να καταπραύνει τα πνεύματα για να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση και να φτάσει στα άκρα, από πατρικό ενδιαφέρον;

Μήπως θα πάει βαλτός από το ΠΑΣΟΚ για να τιθασσεύσει - κατά το δυνατόν - με την παρουσία του τους “αγανακτισμένους”;

Αλλες πληροφορίες περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα και παρουσιάζουν τον Μακαριότατο να επιδιώκει να πάει στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 28 Ιουνίου μέρα που θα ψηφίζεται το “μεσοπρόθεσμο” Μνημόνιο.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ
____________

Παρόλον ότι είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς το λόγο που ο Μακαριότατος προγραμματίζει την προσέλευσή του στην πλατεία Συντάγματος δύσκολα μπορεί να πιστέψει ότι δεν έχει κάτι το επιλήψιμο στην πρόθεσή του.

Θα μου πείτε γιατί;

Ο πρότερος έντιμος βίος του Μακαριότατου στις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ και στην προσέγγισή του με τις λαοσυνάξεις, δεν εμπνέει και πολλή εμπιστοσύνη to say the very least! Σε κάθε περίπτωση απέχουμε μόλις λίγες μέρες από την Τρίτη...

Μήπως, για να είναι πιο πειστικός ο Μακαριότατος, θα ήταν πολύ προτιμότερο, αντί να πάει στην πλατεία Συντάγματος, να παρεβρισκόταν - όπως ο Αγιος Κονίτσης - σε κάποια δυναμική - αλλά ειρηνική - συγκέντρωση εναντίον του ηλεκτρονικού φακελλώματος των πολιτών;

Παραθέτουμε στη συνέχια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΥΣ “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ”
===================

Με το κίνημα «Πόρτα – Πόρτα» συναντήθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ο Μακαριώτατος δέχθηκε στο γραφείο του τον επικεφαλής του κινήματος, σκηνοθέτη κ. Κολλάτο, καθώς και εκπροσώπους του κινήματος οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, όπου ο Αρχιεπίσκοπος άκουσε με πολλή προσοχή τα αιτήματα του Κινήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο κ. Ιερώνυμος, δεσμεύθηκε να εισηγηθεί στους Μετόχους της Εθνικής, την παράταση από την πλευρά της Τράπεζας, για έναν επιπλέον χρόνο, στο πάγωμα των κατασχέσεων ακινήτων, από δάνεια.
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στην «Κάρτα του Πολίτη», τονίζοντας ότι η Εκκλησία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, όπως και αυτό το σοβαρό θέμα.
Ο κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και τόνισε πως αναμένει εδώ και δύο χρόνια απάντηση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στην πρόταση της Εκκλησίας για συνεκμετάλλευση της περιουσίας της και μάλιστα με πλήρη διαφάνεια.
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα τους «Αγανακτισμένους» στη Πλατεία Συντάγματος.

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment