Saturday, June 11, 2011

ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΩΡΑΙΟ "ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ" ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ!
ΝΑ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΕΤΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ!


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟΤΑΠΗΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!


ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Οσο και να θέλει κάποιος να κρύψει την απογοήτευσή του για πολλά πράγματα που λέγει και κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, όση διάθεση επιείκειας και αν δείξει, όσο και να θέλει να μη μιλήσει λόγω σεβασμού προς το πρόσωπο, την παιδεία και την ιστορία του, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι δυνατόν να αποσιωπηθούν.


ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΣ!!!

_____________


Δεν φτάνει που ο Σεβασμιότατος είχε τη φαεινή ιδέα να πει, σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, ότι είναι ποδοσφαιρόφιλος και μάλιστα (άκουσον! άκουσον!) οπαδός του Αρη (έπρεπε να το ξέρουμε κι αυτό!), τώρα προέβη σε μια ακόμη πιο αχαρακτήριστη ενέργεια. Πήγε στα αποδυτήρια Ελληνικής ομάδας που έπαιζε ποδόσφαιρο στη Νέα Υόρκη με ομάδα της Λατινικής Αμερικής.


Κατέφθασε μάλιστα - αναφέρει η είδηση - στο γήπεδο μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και επεσκέφθηκε στα αποδυτήρια τους Ελληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι του χάρισαν ποδοσφαιρική φανέλλα με τον αριθμό 18.!!!


Σεβασμιότατε, λυπάμαι να παρατηρήσω ότι - αν και πανορθοδόξως γνωστός για τη σωφροσύνη σας - στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενεργήσατε με προκλητική έλλειψη σύνεσης.


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ

________


Είδαμε τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλο, πριν λίγες βδομάδες, να επισκέπτεται τα αποδυτήρια και τον χορτοτάπητα σταδίου, όπου θα έπαιζε ποδόσφαιρο δημοφιλής ομάδα της Ουκρανίας.


Ολοι καταδικάσαμε την αήθεια του Πατριάρχη Ρωσίας, ο οποίος επιπλέον είχε την αναίδεια να δηλώσει ότι συνήθιζε να παρακολουθεί αγώνες hockey στο παρελθόν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι, αν δεν επέκειτο η αναχώρησή του από το Κίεβο, θα πήγαινε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα.!!!


Τώρα εσείς, Αγιε Αμερικής, όχι απλά πήγατε σε στάδιο, αλλά πήγατε στα αποδυτήρια των παικτών με συνοδεία μάλιστα κληρικών! Κρίμα που δεν αναφέρει το όνομά τους η είδηση για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί, που - χωρίς ίχνος σοβαρότητας - προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες.


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

_________


Πριν 35 περίπου χρόνια ο αείμνηστος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Νικόλαος εθεάθη να παρακολουθεί από μπαλκόνι διαμερίσματος, με θέα προς το στάδιο Αλεξάνδρας, το “ντέρμπι” Παναθηναικού - Ολυμπιακού και βούιξε ο κόσμος.


Θυμάμαι τον μακαριστό Γέροντα Επιφάνιο να λέγει χαρακτηριστικά: “Οποία φαιδρότης! Πού καταντήσαμε! Ο δεύτερος τη τάξει Πατριάρχης της Ορθοδοξίας να παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα.!!!”


Εσείς, Σεβασμιότατε, πήγατε όχι απλά σε κάποιο διαμέρισμα με θέα προς το γήπεδο για να παρακολουθήσετε τον αγώνα, αλλά και στα αποδυτήρια του σταδίου και αφιχθήκατε στο στάδιο μισή ώρα πριν αρχίσει ο αγώνας τη συνοδεία κληρικών.!!!


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

___________


Ευτυχώς που δεν φτάσατε στο κατάντι του ανεκδιήγητου Μητροπολίτη Ερζεγοβίνης Γρηγόριου, ο οποίος παίζει ποδόσφαιρο σε γήπεδα με θεατές και καυχάται για τη δεξιοτεχνία του ως ποδοσφαριστής!!! Οντως! Μεγάλη αρετή για ένα επίσκοπο!


ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ;

__________________


Επιτέλους! Δεν ήρθαν στην Αρχιεπισκοπή οι ποδοσφαιρστές, για να ζητήσουν την ευλογία σας, οπότε ασφαλώς δεν θα υπήρχε κάτι το επιλήψιμο. Πήγατε εσείς και μάλιστα μισή ώρα πριν αρχίσει ο αγώνας τη συνοδεία κληρικών, παρακολουθήσατε τον αγώνα και μετά κατεβήκατε και στα αποδυτήρια των ποδοσφαιριστών για να τους εκφράσετε τον ενθουσιασμό σας για την επίδοσή τους.!!!


Κληρικός της δικής σας παιδείας και ηλικίας δεν έχετε να κάνετε κάτι πιο σοβαρό, Δεσπότη μου;


Μπορείτε, έστω και να φανταστείτε, τον Αγιο Νεκτάριο, τον Αγιο Ιουστίνο Πόποβιτς, τον π. Παίσιο, τον π. Πορφύριο, τον π. Επιφάνιο ή τον π. Φιλόθεο Ζερβάκο στις κερκίδες, στα αποδυτήρια και στα γήπεδα;


Για όνομα του Θεού! Μέχρι πού θα φτάσει πια η εκκοσμίκευση της Εκκλησίας;


Παραθέτουμε στη συνέχεια είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥΜΕΡΟ 18 ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

=========


Τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος επισκέφτηκε χθες στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα με το Εκουαδόρ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο οποίος, ενθουσιασμένος από την παρουσία της ελληνικής ομάδας στην ομογένεια, μίλησε με πολύ θερμά λόγια στους ποδοσφαιριστές και τους ευχήθηκε να έχουν καλή συνέχεια και υγεία.


Οι Έλληνες παίκτες ανταπέδωσαν στον Αρχιεπίσκοπο, δωρίζοντας του μία φανέλα με το νούμερο 18 και τις υπογραφές τους.


Τέλος να σημειωθεί ότι Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος κατέφτασε στο γήπεδο τριάντα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, συνοδευόμενος από κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”


No comments:

Post a Comment