Wednesday, June 22, 2011

ΟΡΘΑ ΜΙΛΑ Ο ΣΕΒ. ΠΕΤΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ


ΟΡΘΑ ΜΙΛΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΠΕΤΡΑΣ κ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Μια χαρά τα είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας κ. Νεκτάριος για τη στάση των άθεων κυβερνώντων έναντι της Εκκλησίας. Και μασώνοι είναι και ελεεινοί είναι και όσο γίνεται πιο γρήγορα πρέπει το έθνος μας να απαλλαγεί από την επιβλαβέσταση παρουσία τους.

Να σημειώσω μάλιστα ότι ο Σεβασμιότατος είναι άξιος κάθε επαίνου επειδή βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τους άθεους κυβερνώντες στην Κρήτη όπου η πλειοψηφία του λαού είναι υπέρ του κυβερνώντος κομματος.

Μακάρι να είχε πολλούς ιεράρχες η Εκκλησία μας, με το ήθος, το ορθόδοξο φρόνημα, την κατάρτιση και την ομολογιακή παρρησία του Σεβ. Πέτρας.

Και ενώ ΜΟΝΟΝ συγχαρηρήρια πρέπει να δοθούν στο Σεβασμιότατο για την παρρησία του πρέπει ταυτόχρονα να επισημανθεί ότι τα πυρά του έπρεπε κατεξοχήν να τα στρέψει εναντίον του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Οχι επειδή όρκισε τους εκκλησιομάχους, όπως ανέφερε ο Σεβασμιότατος, αλλά επειδή ο Αρχιεπίσκοπος και η ολιγομελής ομάδα που τον περιβάλλει, συνωμοτεί απροκάλυπτα με τους Πασόκους και τους κάνει πλάτες να αλλοτριώσουν το μάθημα των θρησκευτικών, να εγκλωβίσουν τους πολιτες σε ηλεκτρονική φυλακή, να εξοβελίσουν τις Θεολογικές Σχολές από το πανεπιστήμιο και να απογαλακτίσουν το ευλογημένο μας έθνος από την τροφό του την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ενας Αρχιεπίσκοπος, Σεβασμιότατε, που περιβάλλεται από τους Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Γιαγκάτζογλου και σία το μόνο καλό που μπορεί να προσφέρει στην Εκκλησία και το έθνος είναι να παραιτηθεί και να αναχωρήσει για τα Οινόφυτα.

Θέλουμε να κάνουμε αγώνες; Καθαρίζουμε πρώτα την κόπρο του Αυγείου από το στρατηγείο της Εκκλησίας.

Είναι αδύνατον να διεξαχθεί νικηφόρος αγώνας με Αρχιστράτηγο που συνωμοτεί με τους εθνομειοδότες και τους εχθρούς της πίστης μας.

ΣΕΜΝΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ
________

Να σημειώσουμε ότι ο Σεβασμιότατος Πέτρας είναι παράλληλα ένας πολύ σεμνός και ιεροπρεπής ιεράρχης με ορθόδοξο φρόνημα. Ιδού τι λέγει για τις φιέστες των ιεραρχών.

«Όπως γνωρίζετε δεν επιθυμώ να εορτάζω την εορτή του ονόματός μου. Αγαπώ και τιμώ τον προστάτη μου Άγιο Νεκτάριο, χοροστατώ και ιερουργώ στην πανήγυρή του, μέσα στην περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Δεν απουσιάζω, ούτε αποφεύγω την κοινωνία με τον Ιερό Κλήρο και τον λαό του Θεού».

«Όμως δεν με εκφράζουν οι δημόσιες σχέσεις, που έχουν γίνει τυπικές και πολλές φορές υποκριτικές, δεν είμαι φιλοτράπεζος και δεν επιθυμώ να προκαλώ με τελετές, εκδηλώσεις και λόγους, που να αναφέρονται στο πρόσωπό μου», προσθέτει ακόμη.

Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος, τονίζει ότι «Οι έπαινοι, οι φιλοφρονήσεις, ιδιαίτερα σε ένα κληρικό, θεωρώ ότι δεν προσφέρουν τίποτε, μπορεί να αρέσουν, όμως δημιουργούν ψευδαισθήσεις αυταρέσκειας και φιλαρέσκειας, που γίνονται παγίδες για τη σωτηρία της ψυχής μας και προπάντων για την ποιότητα του έργου της διακονίας μας».

«Προσωπικά πιστεύω και το διακηρύσσω, μόνο η αγία μας Εκκλησία πρέπει να τιμάται και να προβάλλεται, όλοι δε εμείς οι του Ιερού Καταλόγου είμαστε αχρείοι δούλοι Κυρίου, που διακονούμε, ελέει Αυτού, στο γεώργιό της», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Πέτρας εύχεται «Το Πανάχραντο Πρόσωπο του Χριστού μας πρέπει να κυριαρχεί στη ζωή, στη διακονία και στα έργα μας. Ο Χριστός και μόνον Αυτός σώζει δια της Εκκλησίας Του».


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: “ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Η ΜΑΣΟΝΙΑ”

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
===================

Λάβρος κατά όλων εκείνων που έφεραν την χώρα σ’ αυτή την κατάσταση, ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερονήσου κ. Νεκτάριος από τον ιερό ναό των Αγίων Πάντων στο ομώνυμο νησί απέναντι από την πόλη του Αγίου Νικολάου.
Ο Σεβασμιώτατος με καυστική κριτική προς τους πολιτικούς που κυβερνούσαν και κυβερνούν τη χώρα, ανέφερε ότι κανένας δεν κάνει την αυτοκριτική του και δεν παραδέχεται τα λάθη του.
Ο Μητροπολίτης Πέτρας μεταξύ άλλων τόνισε: «Κοροϊδεύεται ο λαός, αντί να πουν ποιοι ευθύνονται γι’ αυτή την κρίση και να ομολογήσουν τα λάθη τους, για προέλθει κάτι το καινούργιο σ΄ αυτό τον κόσμο. Γιατί η παλαιά ζύμη είναι πλέον άχρηστη, και δεν την εμπιστεύεται ο Ελληνικός λαός».
«Ομολογούμε αυτή την αμαρτία μας, όσο μας ανήκει αυτή η ευθύνη; Ούτε αυτό το κάνουμε! Εδώ δεν ομολογούμε την ευθύνη μας, σε μια οικονομική κρίση θα ομολογήσουμε πως είμαστε χριστιανοί…», πρόσθεσε με στεντόρεια φωνή ο Μητροπολίτης Νεκτάριος.
Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε: «Δεν είμαι προφήτης, αλλά βλέπετε σιγά –σιγά φεύγουν τα χριστιανικά σύμβολα, φεύγουν…Θα φύγουν αύριο τα θρησκευτικά, είναι άχρηστα στο σχολείο τα θρησκευτικά».
«Βλέπετε πόσο υποτιμάτε ο παπάς; Τώρα θα του κόψουν τον μισθό γιατί είναι άχρηστος και αυτός, βλέπετε οι 7.000 παπάδες τhς Ελλάδος είναι υπαίτιοι της κρίσεως αυτής της οικονομικής και πρέπει και αυτούς να τους τσεκουρώσουμε», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.
Επίσης πρόσθεσε: «Δεν πειράζει να μας κόψουν τον μισθό, θα ζήσουμε και χωρίς λεφτά, δεν τα έχουμε ανάγκη. Δυστυχώς αυτή είναι η στάση ορισμένων, έναντι της Εκκλησίας και γι’ αυτό πιπιλίζουν την καραμέλα της περιουσίας, πιπιλίζουν τα σκάνδαλα για να κάνουν την δουλειά τους».
Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, με δυνατή φωνή τόνισε ότι «δεν είναι η οικονομική κρίση, θέλουν να δημιουργήσουν ένα άθρησκο κράτος. Θέλουν να τα χαλάσουν όλα, αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση, όλα αυτά είναι προφάσεις…»
«Αντί να στηριχτούμε στην πίστη, στην Εκκλησία η οποία κράτα συμπαγή τον κοινωνικό ιστό, που ευεργέτησε το Γένος σε δύσκολες ώρες, εμείς πολεμούμε την Εκκλησία….», πρόσθεσε ο κ. Νεκτάριος.
Κλείνοντας ο αγωνιστής Ιεράρχης τόνισε: «Δυστυχώς θα το μπω και δεν ντρέπομαι, κυβερνάει η Μασονία, κυβερνάει η Μασονία…»
«Γι’ αυτό βλέπετε τώρα μας κάνουν επιτροπές να λύσουμε τα προβλήματα, για να μας εμπαίξουν και μετά μας καλούν στην ορκωμοσία, δεν έπρεπε να πάνε να τους ορκίσουν, αφού δεν τηρούν τους όρκους τους…», πρόσθεσε ακόμη.

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment