Friday, June 17, 2011

ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Αποστομωτική η επιστολή του ομολογητή Μητροπολίτη Πειραιώς, στην εφημερίδα “Το ποντίκι”, προς τους συκοφάντες του έργου της Εκκλησίας.


Ενώ οι κατήγοροι της Εκκλησίας μιλούν υποκριτικά για τους πενομένους, η Εκκλησία παρέχει καθημερινά δεκάδες χιλιάδες συσσίτια στους φτωχούς σε όλη την Ελλάδα.


Ενώ κατηγορούν την Εκκλησία για την ανύπαρκτή της δήθεν “κολοσσιαία περιουσία” προσποιούνται ότι αγνοούν ότι η Εκκλησία παρεχώρησε ήδη στο κράτος το 96% της περιουσίας της και το ελάχιστο που της απένειμε δεν της επιτρέπει το κράτος να το αξιοποιήσει για τις ανάγκες των φτωχών, ενώ παράλληλα εξαναγκάζει την Εκκλησία να πληρώνει φόρους για την περιουσία που δεν της επιτρέπει να αξιοποιήσει.!!!


Ευχαριστούμε, Σεβασμιότατε, για τη νεά σας παρέμβαση και σας παρακαλούμε - ακόμη μια φορά - θερμά να στρέψετε το ενδιαφέρον σας στην κατεπείγουσα ανάγκη σύγκλησης της Συνόδου της Ιεραρχίας, για να ληφθούν εσπευσμένα αποφάσεις για όλα τα καίρια θέματα. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μάθημα των θρησκευτικών, Θεολογικές Σχολές, αντικανονικότητες στην Εκκλησία, έλεγχο για την πορεία των διαλόγων, χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας, κοκ.


Για όνομα του Θεού, Σεβασμιότατε!


Κάνετε ότι μπορείτε για να αφοπλίσετε τον συνωμότη των αθέων στην Εκκλησία. Ο Αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος πρέπει να παροπλιστεί. ΑΜΕΣΩΣ! Πριν καταστρέψει τα πάντα. Μόνον η Σύνοδος της Ιεραρχίας μπορεί να δεσμεύσει τον Μακαριότατο. Αν κινηθεί αστραπιαία και με αποφασιστικότητα.


Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα από τη δήλωση του ευθαρσούς Μητροπολίτη Πειραιώς που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Του Σεβ. Μητροπολίτη Σεραφείμ Πειραιώς

===================


“... ἐπειδή κατά τήν ὑβρίζουσα Ἐφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» οἱ Ἱεράρχες τῆς Ἐκκλησίας «πάσχουν ἀπύθμενη ὑποκρισία» ἀπό αὔριο σκέπτομαι νά παραπέμψω τούς 2.500 καθημερινῶς σιτιζομένους νεόπτωχους στά σισίτια τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς στίς κατοικίες τοῦ κ. Ἀ. Δελλατόλα καί τοῦ κ. Ξ. Μπρουντζάκη καί ἀκόμη καί στίς ἐγκαταστάσεις τῆς Ἐφημερίδος «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» γιά νά ἀναλάβουν τήν καθημερινή φροντίδα, αὐτοί οἱ τόσον εἰλικρινεῖς καί φερέλπιδες κύριοι, ἀντί ἐμοῦ τοῦ «ἀπύθμενου ὑποκριτή».


Ὅσον ἀφορᾶ στήν δῆθεν ὑπέρογκη ἐκκλησιαστική περιουσία καί στήν δῆθεν μή φορολόγησή της θά τούς συμβούλευα ταπεινῶς νά ἐνημερωθοῦν σχετικῶς διότι συλλαμβάνονται ἀνενημέρωτοι, διότι ἡ λεγομένη ἐκκλησιαστική περιουσία ἔχει παραχωρηθεῖ ἐξ ὁλοκλήρου σχεδόν στό κράτος, τά δέ ἐναπομείναντα ἐκκλησιαστικά παραγωγικά ἀκίνητα παρ’ ὅτι ἀνήκουν σέ μή κερδοσκοπικοῦ χαρακτήρα Ν.Π.Δ.Δ. φορολογοῦνται μέ 20% ἐπί τῶν ἀκαθαρίστων ἐσόδων τους.


2 comments:

  1. Συμφωνώ κ Πετριδη

    Ο Σεβασμιότατος είναι πολύ εύστοχος στις επισημάνσεις του.

    ReplyDelete