Tuesday, June 28, 2011

ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΟΥΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ...



ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΟΥΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ, ΣΑΜΨΟΥΝΤΟΣ, ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ, Κ.Τ.Λ..



“Ἐπιστηρίζοντες τὰς ψυχὰς τῶν μαθητῶν͵ παρακαλοῦντες ἐμμένειν τῇ πίστει͵ καὶ ὅτι διὰ πολλῶν θλίψεων δεῖ ἡμᾶς εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ θεοῦ. 14.23 χειροτονήσαντες δὲ αὐτοῖς πρεσβυτέρους κατ΄ ἐκκλησίαν και προσευξάμενοι μετὰ νηστειῶν παρέθεντο αὐτοὺς τῷ Κυρίῳ εἰς ὃν πεπιστεύκασι.” (Πραξ. ιδ’ 22-23).


Του Θεολόγου κ. Ιωάννη Ρεντζίδη

====================


Ο Χριστός δεν θέλει τα κενά στους θρόνους πού όρισε.


Για τον δέκατο θρόνο του εκπεσόντος Αγγελικού Τάγματος, προόρισε τον άνθρωπο, ή μάλλον τον Άγιο άνθρωπο, τον επίγειο Άγγελο και τον Ουράνιο άνθρωπο.


Στην κενωθείσα δωδεκάτη αποστολική θέση η πρώτη Εκκλησία τοποθέτησε τον Απόστολο Ματθία, και ο Κύριος τον αντικατέστησε, εν καιρώ, με τον Απόστολο Παύλο, δίχως βέβαια, να στερήσει της Αποστολικότητος και τον Απόστολο Ματθία!


Σε Αποστολικό θρόνο, θα λέγαμε συμβολικά, ο Κύριος τοποθέτησε και όλους τους άλλους Ισαποστόλους, άνδρες και γυναίκες (π.χ. τον Άγ. Κωνσταντίνο, την Αγ. Ελένη, την Αγ. Φωτεινή, τον Άγ. Κοσμά τον Αιτωλό κ.ά.).


Επομένως, και στους Μητροπολιτικούς θρόνους, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν κενά. Ούτε γιατί λείπουν οι οικείοι Μητροπολίτες, ούτε γιατί οι Μητροπόλεις χηρεύουν και δεν χειροτονούνται νέοι Αρχιερείς.


[Βλέπε και σχετικά άρθρα μας: “Όλοι οι Μητροπολίτες να μεταβούν στις Μητροπόλεις τους” και “Σήμερα χαράσσεται η “Νέα Γεωγραφία” και χρειάζεται Η “Νέα Αγιογραφία”” και “Οι Προφητείες λένε για στρατό που θα πιστεύει Χριστό, χωρίς εμείς να το ξέρουμε” και “Πρέπει να δοθεί βοήθεια από τους Ποιμένες και τα ποίμνια των Ελλαδικών Μητροπόλεων, της Νέας Σμύρνης, Νέας Ιωνίας κ.τ.λ..”.].



  1. Να χειροτονηθεί Μητροπολίτης για την Σμύρνη


Χρέος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως είναι να χειροτονήσει Μητροπολίτες για όλες τις Μητροπόλεις της Τουρκίας.


Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι για την Σμύρνη απαιτείται Μητροπολίτης!! Φαινομενικά εκεί δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι Ορθόδοξοι. Αν όμως κανείς μεταβεί στα προσκυνήματα αυτής της περιοχής θα ανακαλύψει θαύματα!!!. Πέραν τούτου, υπάρχουν ένδεκα ενορίες, πρώην Ορθοδόξων, τώρα Ρωμαιοκαθολικών, και έχουν μάλιστα και Επίσκοπο και κατέχουν και την Ιερή Κάρα του Αποστολικού Πατρός Αγ. Πολυκάρπου Σμύρνης. Είναι οι λεγόμενοι Φραγκολεβαντίνοι, δηλαδή οι Έλληνες πού έγιναν Παπικοί, προκειμένου να γλυτώσουν τις σφαγές από τους Τούρκους.


Η θέση του Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης δεν επιτρέπεται να παραμένει κενή. Ακόμη και το Επισκοπείο του υπάρχει στην παραλία της Σμύρνης και λειτουργεί ως Κρατικό κτίριο.


Επιβάλλεται να εκλεγεί Μητροπολίτης Σμύρνης και να μεταβεί στην Μητρόπολή του. Να διεκδικήσει το ποίμνιό του και τη Μητρόπολή του. Ζούμε σε εποχές κοσμοϊστορικές.


Απλώς, μερικοί Εκκλησιαστικοί και Εθνικοί αρμόδιοι είναι υποχρεωμένοι να αποκρυπτογραφούν τα σημάδια των καιρών και να μη αποδεικνύονται κατώτεροι των μεγάλων χρόνων και των υπέροχων περιστάσεων.


  1. Να εκλεγούν Μητροπολίτες Τραπεζούντος, Σαμψούντος, Κερασούντος κ.τ.λ.


Αποτελεί κοινό μυστικό πώς, ολόκληρη η περιοχή του Πόντου σφύζει από τον πόθο της πίστεως. Εκεί υπάρχουν εκατομμύρια Κρυφοί Χριστιανοί πού περιμένουν τον αέρα της ελευθερίας.


Ένα βουητό ακούγεται από τα έγκατα της Γής των μέχρι τώρα καταπιεζομένων πιστών Ρωμιών.


Μεταξύ Γής και Ουρανού, βοούν τα υπάρχοντα ξωκλήσια. Εκείνα πού βρίσκονται μέσα αγροικίες και στά υπόγεια. Εκείνα πού κρύπτονται σε αρχοντικά και μικρά παλατάκια. Όλα αυτά αναπέμπουν βροντώδεις ικεσίες προς τον Κύριο.


Ήλθε η ώρα τους! Έφθασε η ώρα της αναγεννήσεως και της Δόξης τους!


Πρέπει άμεσα να εκλεγούν από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Κωνσταντινουπόλεως και να αποσταλούν στα ποίμνιά τους οι Μητροπολίτες Τραπεζούντος, Κερασούντος, Σαμψούντος κ.τ.λ.


Εκεί το έδαφος είναι έτοιμο για πνευματική καλλιέργεια και οι διψασμένες ψυχές αναμένουν. Τα χωράφια είναι έτοιμα προς θερισμό, “35.4 ἰδοὺ λέγω ὑμῖν͵ ἐπάρατε τοὺς ὀφθαλμοὺς ὑμῶν καὶ θεάσασθε τὰς χώρας ὅτι λευκαί εἰσιν πρὸς θερισμόν” (Ιωάνν. δ’ 35).


Κατά συνέπεια, τελείωσε η περίοδος της φοβίας και της απουσίας.


  1. Να ορισθεί αδελφότητα για το Μοναστήρι της Σουμελά


Προ τεσσάρων ετών σε επίσκεψή μας στην Ι. Μονή Σουμελά κάποιος προέβλεψε ότι εν τάχει θα λειτουργήσει το Μοναστήρι.


Κάποιοι τον ειρωνεύτηκαν και τον ελοιδώρησαν. Και όμως η ευχή και το όνειρο έγινε απτή πραγματικότητα. Το καλοκαίρι του 2010 το Μοναστήρι λειτούργησε με χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα, αλλά και με πλήθος ανθρώπων από την περιοχή.


Κατά συνέπεια, απαιτείται άμεση επιλογή Καθηγουμένου γι’ αυτό το Μοναστήρι, και η συγκρότηση δυνατής και δυναμικής αδελφότητος. Κατόπιν, να υποβληθεί επίσημο αίτημα δημοσίως, εις γνώση όλων των Χριστιανών του κόσμου, προς το Υπουργείο πολιτισμού της Τουρκίας, ώστε να ανοίξει και να επανδρωθεί το συγκεκριμένο μέγα Ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας μας.


Παράλληλα να ορισθεί για την ίδια περιοχή και μία ζωντανή γυναικεία αδελφότητα, για το πιο πρόσφορο από τα παλαιά Μοναστήρια της περιοχής. Η γυναικεία φύση έχει πολλές δυνατότητες και προοπτικές στο μοναχικό πεδίο.


Οι εποχές είναι ευμενείς και χρειάζεται αποφασιστικότητα και σύνεση! Σύνεση και αποφασιστικότητα!


Πολλά πράγματα είναι παρουσιάζονται ως αδύνατα, όχι γιατί πράγματι είναι αδύνατα, αλλά γίνονται αδύνατα, γιατί εμείς δεν τα τολμούμε.!


No comments:

Post a Comment