Thursday, June 9, 2011

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ













ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ


“10.11 Ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ Καλός· ὁ Ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων· 10.12 ὁ μισθωτὸς καὶ οὐκ ὢν ποιμήν͵ οὗ οὐκ ἔστιν τὰ πρόβατα ἴδια͵ θεωρεῖ τὸν λύκον ἐρχόμενον καὶ ἀφίησιν τὰ πρόβατα καὶ φεύγει καὶ ὁ λύκος ἁρπάζει αὐτὰ καὶ σκορπίζει 10.13 ὅτι μισθωτός ἐστιν καὶ οὐ μέλει αὐτῷ περὶ τῶν προβάτων.” (Ἰωάνν. ι’ 11-13).


Του Θεολόγου Ιωάννη Ρεντζίδη

=============



Κάθε εποχή αποτελεί εποχή πνευματικού αγώνος, και επομένως και η δική μας.


Είναι λογικό λοιπόν το Έθνος μας και οι όπου γης Ελληνορθόδοξοι να απαιτούν, ώστε οι κεφαλές, οι ηγέτες, οι στρατηγοί κ.λ.π., να βρίσκονται στις επάλξεις.


Αναφερόμαστε σε κάθε είδους κεφαλές, είτε πνευματικές, είτε Εθνικές, είτε πολιτικές, είτε στρατιωτικές, είτε οικονομικές.


Προφανώς λοιπόν οι Μητροπολίτες πρέπει να βρίσκονται στις Μητροπόλεις τους.


Δυστυχώς όμως πολλοί Μητροπολίτες εγκατέλειψαν τις επάλξεις τους.


[Βλέπε και σχετικά άρθρα μας: “Σήμερα χαράσσεται η “Νέα Γεωγραφία” και χρειάζεται Η “Νέα Αγιογραφία”” και “Οι Προφητείες λένε για στρατό που θα πιστεύει Χριστό, χωρίς εμείς να το ξέρουμε” και “Να χειροτονηθούν Μητροπολίτες Σμύρνης, Τραπεζούντος, Σαμψούντος, Κερασούντος κ.τ.λ..” και “Θα δοθεί βοήθεια από τους Ποιμένες και τα ποίμνια της Νέας Σμύρνης, Νέας Ιωνίας κ.τ.λ..”.].



  1. Ο Ιερώνυμος ο Α΄ έδωσε εντολή όλοι οι Μητροπολίτες να μεταβούν στις καθέδρες του.


Όταν ανέλαβε τα ηνία της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Μακαριστός Προκαθήμενος κυρός Ιερώνυμος ο Α’, βρήκε πολλούς Μητροπολίτες οι οποίοι να βρίσκονται στις Επάλξεις τους, και μάλιστα σε παραμεθόριες και ευαίσθητες περιοχές, έμεναν στην Πρωτεύουσα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο άφηναν τις Μητροπόλεις τους αποίμαντες και ακέφαλες.!


Αμέσως, ο σεπτός εκείνος Προκαθήμενος, έλαβε αυστηρή απόφαση και έδωσε εντολή, πάραυτα οι εν λόγω Αρχιερείς να μεταβούν στις θέσεις τους.


Ήταν ένα μέτρο όχι αρεστό, αλλά αναγκαίο και έφερε πολύ καλά αποτελέσματα.

  1. Πολλοί Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας δεν βρίσκονται στις θέσεις τους.


Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, όχι τόσο με τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο με τους Μητροπολίτες των άλλων Ελληνορθοδόξων Εκκλησιών, όπως για παράδειγμα, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.


Όλοι οι Επίσκοποι πού δεν μεταβαίνουν στις λαχούσες Μητροπόλεις τους της Αφρικής είναι επίορκοι και αρνητές της αποστολής τους. Η “Μαύρη Ήπειρος” είναι τεράστιος αμπελώνας Κυρίου, πού περιμένει τους καλούς Γεωργούς της.


Δεν επιτρέπεται αι κληρικοί αυτοί να μη κάνουν άλλη εργασία, παρά να αποτελούν μονίμους παραστάτες των μνημοσύνων και των κηδειών, κυρίως στο Λεκανοπέδιο Αττικής.! Αποτελεί βαρυτάτη προσβολή γι’ αυτούς να τους αποδίδουν τον υποτιμητικό τίτλο των “κηδειάδων”.! Και ακόμη επαχθέστερη μομφή να τους χρησιμοποιούν ως “πανηγυριστές”, για να λαμπρύνουν τις πλούσιες πανηγύρεις μερικών Ελληνικών Μητροπόλεων.!


  1. Η συντριπτική πλειοψηφία των Μητροπολιτών του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τις Μητροπολιτικές περιφέρειές τους.!


Δυστυχώς την ίδια τακτική εφαρμόζουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και σε μεγαλύτερο ποσοστό οι Επίσκοποι του κλίματος της Κωνσταντινουπόλεως…


Κατάντησαν να κινούνται όχι ως Μητροπολίτες, αλλά σαν τιτουλάριοι Μητροπολίτες, σαν να μη έχουν ποίμνιο και σαν να μη είναι ο αγρός μεγάλος με μέγα πλήθος λιμοκτονούντων πιστών και διψασμένων κατηχουμένων. Τα ποίμνιά τους αποτελούνται από χριστιανούς, από κρυπτοχριστιανούς και από κατηχουμένους. Και όλοι αυτοί είναι εγκαταλελειμμένοι από τους επιόρκους Ποιμένες τους.!


Βέβαια, εδώ τίθεται και το νομοκανονικό ερώτημα, μήπως αυτοί οι άνθρωποι έχουν χειροτονία “απολελυμένη”; Αφήνουμε προς το παρόν αυτό το ζήτημα, όχι διότι είναι ασήμαντο, αλλά επειδή προτείνουμε την λύση του.


Αυτοί οι άνθρωποι, εκθέτουν τον εαυτό τους ανεπανόρθωτα, αν και είναι διάδοχοι των Αγίων Αποστόλων, και γίνονται ικέτες και δουλικά σε ξένες Μητροπόλεις.! Γίνονται άνθρωποι των κηδειών και των πανηγυριών.


Ίσως αντιτείνουν ότι δεν έχουν ποίμνιο. Και όμως! Κάτι κινείται εκεί σ’ αυτά τα άγια μέρη… Και δεν είναι ορατό για εκείνους μόνο, πού δεν καταλαβαίνουν. Είναι ακόμη κρυφό, γιατί διαφορετικά θα το είχαν εξοντώσει. Υπάρχει ἡ ρίζα γεμάτη χυμούς πού θα δώσει πλούσια κλαδιά. Ἡ φωτιά κρυφοκαίει και σιγοκαίει. Η αγωνία θα μεταποιηθεί σε δίψα για φανερή πίστη και για πνευματική δημιουργικότητα!!!


Ας το γνωρίζουμε πώς, υπάρχει ἡ μέγιστη μηχανή της λογικής του νου μας πού μας μεταφέρει εκεί στους κρυμμένους χώρους της πίστεως. Οφείλουμε όμως να μεταβούμε και με το σώμα μας.


  1. Ο Γέρων Μητροπολίτης Πισιδίας βρήκε πλήθος Χριστιανών στην Μητρόπολή του.


Αναφέρουμε ένα συγκλονιστικό και συνάμα πιλοτικό περιστατικό. Όταν ο Μητροπολίτης Σωτήριος έλαβε τον τίτλο Του Μητροπολίτου Πισιδίας της Μικράς Ασίας, παρά το ότι ήτο ογδόντα περίπου ετών είπε:


-“Θα πάω στην Μητρόπολή μου και στο ποίμνιό μου”.


Γνώριζε ότι τυπικά δεν είχε ποίμνιο, αφού υποτίθεται ότι στην περιοχή του, δεν υπάρχουν χριστιανοί.


Μετέβη στην επαρχία του και βρέθηκε μπροστά σε μία πολύ ευχάριστη έκπληξη.


Πολλές χιλιάδες χριστιανῶν “ανευρέθηκαν” ή “παρουσιάστηκαν” ή “απεκαλύφθησαν” και πολλοί-πολλοί άλλοι αναμένουν την δική τους ώρα για να φανερωθούν.


Ήδη εργάζεται πολύ αποτελεσματικά, έχει αγοράσει ένα Ιερό Ναό του Αγίου Αλυπίου και έχει ανακαλύψει, μετά από συστηματική έρευνα άλλες σαράντα ενορίες.! Το έργο του είναι τεράστιο και ουσιαστικό.


Ο Μητροπολίτης Σωτήριος είναι ό πρώτος Ποιμενάρχης πού δείχνει το δρόμο προς όλους τους Επισκόπους της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Και ολόκληρος ο Ορθόδοξος χριστιανικός κόσμος της Μικράς Ασίας και του Πόντου, αναμένει τους Ποιμένες του πού τον έχουν κατ’ ουσία εγκαταλείψει.


  1. Το χιόνι λιώνει πάνω στις Αγιασμένες Πέτρες


Κάπου στο Άγιο Όρος υπάρχει μία Παράξενη Πέτρα. Όταν ολόκληρος η περιοχή έχει χιόνι, ένα μέτρο χιόνι, επάνω σ’ αυτή την παράξενη Πέτρα δεν υπάρχει ούτε ίχνος χιόνι. Καθώς πέφτει από τον ουρανό αμέσως λιώνει. Λες και είναι μια πύρινη Πέτρα.


Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό και τι παράξενο έχει ο Λίθος αυτός; Ερευνώντας βρέθηκε ότι επάνω σ’ αυτόν τον Λίθο σφαγιάστηκαν από τους Λατίνους αιρετικούς πάρα πολλοί Ορθόδοξοι Μοναχοί. Γι’ αυτό ο Θεός δίδει σημάδι πίστεως και Ορθοφροσύνης.


Όλα τα χιόνια λιώνουν. Το βλέπουμε. Όλα όσα πέφτουν επάνω στις Αγιασμένες Πέτρες της Ανατολής, πάνω σε Γκρεμισμένες Άγιες Τράπεζες. Πάνω σ’ Αγιασμένους Τάφους. Πάνω σε Μνημεία Αγίων Πατέρων και Ηρώων.


Ας μεταβούν οι Μητροπολίτες αυτών των περιοχών στις Επάλξεις τους, για να κάνουν θυρανοίξια στους Ναούς και να στήσουν τους θρόνους των στις καρδιές των ζωντανών χριστιανών και όχι στις κρύες καρδιές των νεκρών των κηδειών!!!


No comments:

Post a Comment