Thursday, June 9, 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Μπράβο στους βουλευτές που υπέβαλαν στην υπουργό παιδείας την ερώτηση για τους ιμάμηδες της Θράκης.


Αναμένουμε την απάντηση της κυρίας υπουργού διά “βίου μάθησης” θερμής υποστηρίκτριας του σχεδίου Ανάν, η οποία (ω! της γενναιοψυχίας της το μέγεθος!) δεν θεωρεί τους Ελληνες της Κύπρου Ελληνες, αλλά κάτι διαφορετικό!!!


Και φυσικά θέλουμε να μάθουμε αν ο Μακαριότατος, η Σύνοδος και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες της Θράκης υπέβαλαν παρόμοιο ερώτημα στην κυρία Διαμαντοπούλου ή αν έκαναν άλλα διαβήματα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.


Ο γυιος του “Ηρόστρατου” εργάζεται μεθοδικά για να παραδώσει τη Θράκη στους Τούρκους. Ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής έχει καταστεί ο πραγματικός περιφερειάρχης της Θράκης, ενώ οι πάντες σχεδόν - εκτός από ελάχιστους πατριώτες - παρακολουθούν τον εκτουρκισμό της Ελληνικότατης Θράκης με παγερή αδιαφορία λές και αφορά περιφέρεια άλλου έθνους και όχι του δικού μας.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


Θέμα: Πλήρωση θέσεων των ιερωμένων της μουσουλμανικής θρησκείας


Των βουλευτών Αθ. Πλεύρη και Σπ. Γεωργιάδη

============


Όπως έχει γίνει γνωστό, το νέο πλαίσιο διορισμών δημόσιων λειτουργών θα διέπεται από την αναλογία μια πρόσληψη ανά πέντε ή δέκα συνταξιοδοτήσεις. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί όπως έχετε πει και αναφορικά με τους ιερωμένους, παρά τις αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί τόσο από τον ΙΣΚΕ, όσο και από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, διότι θα έχει ως αποτέλεσμα η ύπαιθρος χώρα να μην έχει ιερωμένους. Ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, πολλά χωριά παραμένουν χωρίς ιερείς, σε αντίθεση με τα μουσουλμανικά τεμένη που είναι υπερπλήρη ιερωμένων.


Ερωτάσθε,


Α) Η αναλογία 1 προς 5, θα εφαρμοστεί και στους ιερωμένους του Ισλάμ, και αν όχι γιατί;


Β) Προτίθεστε λόγω της πληθυσμιακής κατάστασης που υφίσταται στην Θράκη, να υπάρξει εξαίρεση όσον αφορά τον εκεί διορισμό χριστιανών ιερωμένων;



ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά


No comments:

Post a Comment