Wednesday, October 6, 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ!

























ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ!



Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============


Με θλίψη οι πιστοί πληροφορήθηκαν ότι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επιβεβαίωσε με το χειρότερο τρόπο τις κατηγορίες που προσάπτονται εναντίον του ότι ενεργεί στην κυριολεξία ως “πρασινοφρουρός” του κυβερνώντος κόμματος στην Εκκλησία.

Ο Μακαριότατος απηύθυνε νουθεσίες προς τους ιεράρχες - με μια προσφώνηση που όζει νεορθοδοξίας - με την οποία επιχείρησε να πλήξει καίρια τους ελάχιστους Μητροπολίτες που προμαχούν για τα δίκαια του Ελληνισμού.

Τα Πάρθια βέλη του Μακαριότατου στόχευσαν όλους τους ιεράρχες οι οποίοι προμαχούν για τα εθνικά μας δίκαια.

Οι αιχμές του αφορούσαν πρώτιστα το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο που αγωνίζεται με σθένος για το “Μακεδονικό” και τον Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα που προμαχεί για τη Βόρειο Ηπειρο αλλά και για όλα τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού.

Αντί να περάσει στην πρώτη γραμμή της μάχης και να ηγηθεί του αγώνα για τα εθνικά μας θέματα, όπως έκανε πάντοτε η Εκκλησία της Ελλάδος και για την Κύπρο και για τη Βόρειο Ηπειρο και για τα άλλα εθνικά μας θέματα, ο ανεκδιήγητος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών (αλλά ευτυχώς όχι πάσης Ελλάδος) κ. Ιερώνυμος απεφάσισε όχι απλά να φυγομαχήσει ο ίδιος αλλά και να πλήξει τους αγωνιστές ιεράρχες.

Από το Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο δεν περιμένω τίποτα καλό!

Δεν εκπλήττομαι επειδή κάνει τόσα πολλά, αλλά τόσο λίγα, εναντίον της πίστης και της πατρίδας μας.

Η πρώτη μέρα της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας μας έδωσε ήδη πολύ πικρή γεύση των προθέσεων του Αρχιεπισκόπου, την οποία φοβούμαι ότι θα γευτούμε και τις επόμενες μέρες.

Οι Αρχιεπίσκοποι Χρύσανθος, Δαμασκηνός, Σπυρίδων, Ιερώνυμος Α΄, ο Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός και η ατέλειωτη σειρά των αγωνιστών για τα εθνικά μας θέματα ιεραρχών της Ιστορίας της Εκκλησίας μας δεν συνηγορούν υπέρ των μειοδοτικών θέσεων του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνον τους άθεους και μειοδότες κυβερνώντες.

Οι κυβερνώντες θέλουν μια Εκκλησία του περιθωρίου που να μη τους ενοχλεί σε τίποτα. Μια Εκκλησία που θα ενεργεί ως παράρτημα του υπουργείου κοινωνικής προνοίας με φιλανθρωπικά ιδρύματα επιδοτούμενα από τις Βρυξέλλες και τους εράνους.

Ούτε για τους αντιχριστιανικούς νόμους που ψηφίζουν θέλουν να ακούουν τη σθεναρή φωνή της Εκκλησίας οι άθεοι κυβερνώντες, ούτε αντίλογο για την εθνικά μειοδοτική πολιτική που ακολουθούν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ακολουθεί πιστά με δουλικό φρόνημα τις οδηγίες που παίρνει από την κυβέρνηση. Δεν είναι τίποτα άλλο - δυστυχώς- παρά λακές και ορντινάντζα των κυβερνώντων!

Η Ιστορία θα καταγράψει την Αρχιεπισκοπία του ως περίοδο αισχύνης και ονείδους για τα εκκλησιαστικά και για τα εθνικά μας θέματα.

Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα της εισήγησης - τύπου κατηχητικού που έκανε ο Μακαριότατος προς τους Ιεράρχες και μας έδωσε την αφορμη της σύνταξης του σχολίου.

*****

Ὅταν ἐμεῖς οἱ Ἱεράρχες πολιτικολογοῦμε ἤ καλλιεργοῦμε ἐντάσεις καί ὑποθάλπουμε ἰδεολογικές ἀντιπαλότητες εἶναι βέβαιο ὅτι αὐτό ἐντέλει διευκολύνει τό παιγνίδι τῆς πόλωσης καί αὐτούς πού τήν ἐπιθυμοῦν καί τήν ἐκμεταλλεύονται ἀλλά ὑπονομεύει οὐσιαστικά τήν προσπάθειά μας. Ὁ λαός περιμένει ἀπό ἐμᾶς νηφαλιότητα καί εἰρηνοποιό παρουσία. Ὄχι θορυβώδη ἀλλά ἀποτελεσματική διαχείριση τῶν σοβαρῶν θεμάτων πού μας συνέχουν καί μᾶς ἀπασχολοῦν ὅλους. Ἄλλο χύνω τό αἷμα μου γιά τήν πατρίδα ὅταν χρειαστεῖ καί ἄλλο εὐκαίρως –ἀκαίρως προβάλλω μία εἰκόνα τῆς Ἐκκλησίας ὡσάν νά εἶναι θεσμός προσόμοιος τοῦ στρατοῦ ἡ τῶν κομματικῶν παρατάξεων.

1 comment:

  1. Λέτε η κατήχηση προς τους Ιεράρχες να ήταν υπο τις οδηγίες του Γιωργάκι;

    ReplyDelete