Sunday, July 8, 2018

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟ ΝΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟ ΝΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Μια ομάδα είκοσι Αλβανών, με επικεφαλής τον Χατζή Σουλεϊμάνι, προσπάθησε να αποτρέψει τον μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο, να τελέσει με κληρικούς Θεία Λειτουργία στα θεμέλια της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Σβάς της πόλης Ούλτσιν.

Μετά την ενέργεια αυτή επενέβη η αστυνομία, η οποία εξασφάλισε την προσέλευση του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου κοντά στην εκκλησία, αλλά όχι στα θεμέλια του ναού, όπως προβλεπόταν από την μητρόπολη.

Η ομάδα των μουσουλμάνων εμπόδισε την προσέγγιση του επικεφαλής της εκκλησίας, ενώ ο Χατζή Σουλεϊμάνι υποστήριξε ότι ο Μητροπολίτης, οι ιερείς και οι πιστοί «ήρθαν για να την κατακτήσουν» και ότι ως Αλβανός Μουσουλμάνος δεν θα το επιτρέψει αυτό.

«Η εκκλησία δεν είναι της Μητρόπολης και παρά του ότι δεν ξέρω που ανήκει, ξέρω ότι δεν είναι δική της».

Μετά την ένταση, τη συζήτηση και την αγανάκτηση των Ορθόδοξων πιστών, η αστυνομία προφύλαξε τον μητροπολίτη, τους ιερείς και τους πιστούς και τους προέτρεψε να μεταβούν κοντά – είκοσι μέτρα από τα ερείπια της Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, αλλά όχι επί των  θεμελίων του ναού, όπως προβλεπόταν για την τέλεση της  Λειτουργίας.


Λογική μουσουλμάνων!!! 

Ορθόδοξος ναός, που τιμάται στο όνομα του Τιμίου Προδρόμου, δεν ανήκει -ισχυρίζονται- στην Ορθόδοξη Μητρόπολη Μαυροβουνίου. 

Κύριε ελέησον! Και πού στην ευχή ανήκει ένας ορθόδοξος ναός εκτός από την ορθόδοξη Εκκλησία; Στους μουσουλμάνους, στους Βουδδιστές ή στους Ινδουιστές; 

Η Θεία Λειτουργία που πήγε να τελέσει ο Σεβ. Μαυροβουνίου -ισχυρίζονται-, είναι προσπάθεια κατάκτησης και έτσι οι μουσουλμάνοι έχουν -κατά την άποψή τους- το δικαίωμα να μην επιτρέψουν στον ορθόδοξο Μητροπολίτη να τελέσει την Θεία Λειτουργία.

Πραγματικά χάνει κανείς τα μυαλά του. 

Τι σημαίνει, άραγε, ο ισχυρισμός ότι η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, σε ορθόδοξο ναό, από τον επιχώριο Μητροπολίτη είναι κατάκτηση, που βάζει σε κίνδυνο τους μουσουλμάνους; Τι είδους κατάκτηση; Και ποιο κίνδυνο, άραγε, διατρέχουν οι μουσουλμάνοι όταν ο Μητροπολίτης τελεί την Θεία Λειτουργία σε ορθόδοξο ναό;

Η Ορθοδοξία διώκεται απηνώς σε όλο τον κόσμο (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, υποσαχάρια Αφρική κτλ.).

1 comment:

  1. Thank God που συνδιαλεγόμαστε και συμπροσευχόμαστε με τους Μουφτήδες διότι βλέπουμε έμπρακτα τους καρπούς της καταπάτησης των ιερών κανόνων...

    ReplyDelete