Friday, July 6, 2018

Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΣΥΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ “ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ”


Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΣΥΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ “ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ”
=====

Ε! Πάτερ Ευθύμιε! Του Σημάτη του την έπεσαν οι παλαιοημερολογίτες! Κάποιοι και με τον σατανά θα συμμαχήσουν για να εκδικηθούν την Εκκλησία που δεν τους πρόσεξε! Δεν λέμε! άπονη η μάννα! Και όπως λέει το άσμα "και μπαστούνι μην της δώσεις στο προσκέφαλο κοντά, γιατί το θέλει για να δέρνει τα παιδιά της και ύστερα να τους φωνάζει αληταρά!"   

Έως εδώ συμφωνούμε, καμμία αντίρρηση! Όμως όσες ξυλιές να φάει κανείς, όσα μπαστούνια και να σπάσουν στην πλάτη του, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ποτέ μη σώσουν και φερθούνε σαν άνθρωποι. Την ψυχή τους ζημιώνουν. Όμως εμείς για ποιό λόγο θα πρέπει να χαλάσουμε την δική μας ψυχή; Η ευγνωμοσύνη που πρέπει να έχουμε προς την Εκκλησία είναι απεριόριστος. Δεν είπα προς τον δεσπότη, είπα προς την Εκκλησία. Η Εκκλησία μας ευεργέτησε εξ ίσου απεριόριστα. Η Εκκλησία μας κατέστησε εν δυνάμει αγίους. Αγιόπαιδες έζησαν μακρυά από το χοιροστάσιο των παθών ως καθαρά αλαβάστρινα δοχεία του Αγίου Πνεύματος. 

Η Εκκλησία δίδει στον πιστό άνθρωπο την ελπίδα της Αναστάσεως, ήδη από εδώ ζει την Ανάσταση. Η Εκκλησία μας δώρισε τους αγίους πνευματικούς μας. Αυτές οι πλούσιες δωρεές που επιδαψιλεύει ο Θεός στην Εκκλησία Του και καθιστά εμάς τους φτωχούς δούλους του μετόχους, θα έπρεπε να μην μας αφήνουν κανένα περιθώριο μεμψιμοιρίας, κλάψας, μίξας, πικρίας, εκδίκησης, ένα ψυχολογικό υπόβαθρο για μία εκκλησιολογικώς ανάρμοστη συμπεριφορά, η οποία  ψηλαφείται στα λόγια και στα έργα μας με σχισματικές τάσεις. Όσο φαρμάκι και να μας πότισε η Εκκλησία, δεν θα έπρεπε να νικά την χαρά του εν ημίν Αγίου Πνεύματος, την οποία καμμία δύναμη δεν μπορεί να μας αφαιρέσει. Κανείς δεσπότης δεν θα κλάψει αν εσύ αποποιηθείς τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, το οποίο μόνο μέσα στην Εκκλησία κατοικοεδρεύει. Δεν μας φταίει τίποτα η Εκκλησία, αν ο κάθε κοκορόμυαλος δεσποτάκος, αν το κάθε γεροκούσιαλο αυτή την μοναδικότητα της Εκκλησίας την καθιστά δικό του μονοπώλιο. Και το ελεεινό γεροκούσιαλο και το μαγαζί του θα καταλήξουν στον τάφο. Η δε Εκκλησία μένει εις τον αιώνα! Να φύγουμε να πάμε πού;!

Τσακίρογλου πάρτο αλλιώς. Κόψτο αλλιώς δεν βγαίνει! Εκεί μαθηματικοί και φιλόλογοι τους ίδιους λογαριασμούς κάνετε. Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Από γεωγραφία δεν τα πάτε και τόσο καλά! Από τον Μέγα Φώτιο και πιό πίσω μέχρι το 1054 είναι τουλάχιστον δύο αιώνες, όχι δύο μήνες, δύο αιώνες. Τwo hundred years! Δεν μπορείς να τους αγνοήσεις, να πεις ότι δεν υπήρχαν, να κλέψεις τον λογαριασμό όση επιδεξιότητα κι αν έχεις στην λαθροχειρία. Τι θα γίνει με σας, πολύς σουρεαλισμός έπεσε. Μήπως έχουν εφευρεθεί και αφηρημένα μαθηματικά; Οι ιστορικές πηγές σας μάραναν για να πείτε τόσο χονδροειδείς ανοησίες!

No comments:

Post a Comment