Tuesday, July 3, 2018

ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ


ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Παραθέτουμε αυτούσια, χωρίς σχολιασμό, τα δηκτικά και αποκαλυπτικά σφηνάκια του ιστολογίου “Καλάμι”, για όσα συμβαίνουν στην Κληρικολαική της Βοστώνης.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται σχολιασμός των πληροφοριών. Κούπα χρειάζεται για να κάνεις εμετό από αηδία. Κρύβουμε το πρόσωπο από ντροπή.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι άνθρωποί του στις ΗΠΑ και το φερέφωνό τους έφεραν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την Ομογένεια στο έσχατο σημείο ανυποληψίας.

Θα δώσουν λόγο στο Θεό γι’ αυτά που κάνουν.

Γράφει το ιστολόγιο “Καλάμι”:

1.) Κληρικολαϊκή: Δημόσιος διασυρμός της εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυξ'':

«'Yπαγε οπίσω μου σατανά!»... Kληρικολαϊκή Βοστώνη, 2 Ιουλίου '18: Οι ιεράρχες παρόντες, ο λόγος στους συνέδρους, περίπου 1.000 αντιπρόσωποι στην αίθουσα. Ο ''εκκλησιαστικός συντάκτης'' της εφημερίδας, που έχει ευτελίσει την δημοσιογραφία σε πολλές περιπτώσεις συμμετέχοντας σε ''κρίσεις'' στην Εκκλησία, Θεόδωρος Κ., πλησιάζει τους ομιλητές-ερωτούντες, γιά φωτογράφιση. Τον λόγο, κάνοντας ερώτηση, έχει παπάς, που δεν αντέχει με Θ. Κ. δίπλα του και του λέγει, από το μικρόφωνο: «'Yπαγε οπίσω μου σατανά!». Γέλιο και πολύ χειροκρότημα στην αίθουσα. Ο συντάκτης μαζεύτηκε και έκατσε σε μιά καρέκλα. Ο μητροπολίτης Νέας Υερσέης, ο φελλός Ευάγγελος, θιγμένος που παπάς του, ''πρόσβαλε'' τον συντάκτη της εφημερίδας που ''λιβανίζει'' την γραφικότητά του, κάνει παρατήρηση, μετά, στον παπά. Και αυτός του λέγει: «Συγγνώμη σεβασμιώτατε, αλλά είχα δύο επιλογές: 'Η να του πω F...off ή να χρησιμοπήσω ευαγγελική φράση''.

2.) Ο ευτελισμός του ''Οικουμενικού'' Βαρθολομαίου: 'Ολα γιά το χρήμα

Στην Κληρικολαϊκή, Βοστώνη, σύνεδροι-αντιπρόσωποι, κυκλοφόρησαν ένα κείμενο γιά τα οικονομικά. Σε αυτό διαβάζουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον (το μεταφέρουμε ατόφιο στα αγγλικά): ''...The Finance Committee was told by the Archbishop that the increase [from $1 Million to $2 Million for the Patriarchate] was NOT a “request [by the Patriarchate] but a demand” and therefore it was proposed to the Congress in 2016 and approved...''. Σε απλά ελληνικά, παρά την οικονομική κρίση της Αρχιεπισκοπής, ο Βαρθολομαίος, “απαίτησε'' (2016) να διπλασιαστεί το ''χαράτσι'' γι' αυτόν. Μετά, με τον νέο προϋπολογισμό (2018), επανήλθε στο 1 εκατομ. Καταλάβατε γιατί ''λύσσαξαν'' οι ''πατριαρχικές συμμορίες'', με αρχηγό τον διαπλεκόμενο-διαφθαρμένο ''φάδερ 'Αλεξ'' Καρλούτσο;

Δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην Κληρικολαϊκή ο δειλός παπα-Καρλούτσος

Ο ''εισπράκτορας'' του διαιρετικού-φιλοχρήματου πατριάρχη, ο ''φάδερ 'Αλεξ'', όπως ήταν αναμενόμενο, δεν εμφανίστηκε στην 44η Κληρικολαϊκή να δώσει εξηγήσεις, για τις απάτες με το χρήμα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου, στις οποίες είναι ανακετεμένος. Δεν είναι έκπληξη. Γνωρίζαμε ότι δεν διαθέτει τον ανδρισμό για να αναλάβει τις ευθύνες του. Πάντα ευθυνόφοβος, σκοτεινός, διαπλεκόμενος, όπως το ''αφεντικό'' του.

No comments:

Post a Comment