Saturday, July 7, 2018

Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΚΗΣΙΑ ΤΗΣ “ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ”


Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΚΗΣΙΑ ΤΗΣ “ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ”
=====



Τι θέλει να πει ο ποιητής; Μάλλον εύχεται να πάθουμε πανώλη, να αποδεκατιστεί όλος ο “οικονομιστής” πληθυσμός, ώστε να βρει την ευκαιρία να μας ευεργετήσει. Θα είναι η πιο κατάλληλη ώρα να μας ευεργετήσει και “αποτειχιστικά” και να μας μιλήσει για την “υποχρεωτική” αποτείχιση κατά τά πρότυπα του Μ. Βασιλείου. 

Είναι η ώρα που οι αποτειχισμένοι καθημαγμένοι από το μαρτύριο της αποτειχίσεως θα αποβάλουν τις αρές και τις ύβρεις και θα μας δείξουν μεγαλοψυχία. Θα κατεβαίνουν από τα αυτοκίνητά τους μέσα στα αίματα και τον κόπο της πεζοπορίας και θα βρωμάνε ιώδιο, γιατί η μαρκησία θα εγκαταλείψει τον πύργο της και στις διακοπές της στην ακροθαλασσιά θα σκεπάζεται πολύ καλά με άμμο, ώστε να νιώσει σαν μάρτυς! Μαρκησία μου υπάρχει και μία άλλη ιδέα, να κάνεις μία αυτοσχέδια πισίνα στο σπίτι σου. Να σκάψεις μία στέρνα, να την γεμίσεις με νερό, να το αφήνεις στον ήλιο να ζεσταίνεται και κατά τις τέσσερις το απόγευμα να βουτάς, δεν σου λέω τίποτα, σωστό μαρτύριο! Μία άλλη παραλλαγή είναι με βαρέλι! Εξ ίσου ωραίο μαρτύριο. 

Όταν λοιπόν οι “οικονομιστές” θα πάθουν πανώλη, θα αφήσουν τα μαρτύριά τους και καθημαγμένοι θα έρθουν προς βοήθειαν και να μας διδάξουν περί του μολυσμού των συγκοινωνούντων δοχείων. Θα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή. Δηλαδή τους δύστυχους τους “οικονομιστές” δεν θα τους φτάνει η πανώλη, θα έχουν και δεύτερη μεγαλύτερη πανώλη να τους μιλά ο Σημάτης, ο Τσακίρογλου, ο Ρίζος, ο Σακαλάκης, η μαρκησία για τον μολυσμό των Μυστηρίων. Όχι άλλη πανώλη, αφήστε μας να πεθάνουμε! Αν ο Σημάτης είναι και Σαββατογεννημένος οι κατάρες του πιάνουν! 

1 comment:



  1. Είναι αλήθεια μαρκησία μου οτι , όταν δέν θέλεις να πάς σέ κάποιον γάμο , βάπτιση , κηδεία , μνημόσυνυνο γιατί είναι καλοκαίρι έχει καύσωνα , είσαι σέ διακοπές ,έχεις να κάνεις κάτι καλύτερο , τότε λοιπόν σου πέφτει κουτί να πουλήσεις ΄΄καθαρότητα ΄΄ και μίμηση Μ. Βασιλείου και δέν πάς για να μήν μολυνθείς άπαπάπα ! τέτοια μόλυνση ! Ενώ άν θές να πάς γιατί έχει τζερτζελέ , είναι ευχάριστο τό ταξειδάκι , όμορφο το νησάκι, μέ όμορφη παρεούλα , σέ ενισχύει και η δύναμη του μαρτυρίου της υποχρεωτικο-αποτείχισης , τότε δέν φοβάσαι να περάσεις το αρχιπέλαγος, άν τύχει και τον βυθό της θάλασσας σέ περίπτωση ναυαγίου, προκειμένου να ευχηθείς στους νεονύμφους φίλους ! Τά μαρτύρια των υποχρεωτικο-αποτειχισμένων μάς παραπέμπουν κατ' ευθείαν στά ναυάγια των Αγίων Αποστόλων! Και πού το ξέρεις ρέ φίλε άν δέν πέσεις θύμα κάποιου μονόφθαλμου πειρατή έ ! πού το ξέρεις και δέν καταλήξεις στην χώρα των λωτοφάγουν και σε πιάσει η λησμονιά ; Δέν νομίζω να περνάς όλα αυτά τά μαρτύρια , ώστε θαλασσοδαρμένος και καθημαγμένος να μείνεις εκτός του ναού , για να μήν μολυνθείς ! Αλήθεια αυτό θά ήταν και μία ερώτηση δημοσίου ενδιαφέροντος, μέ εκκλησιολογικές υποχρεωτικο-αποτειχιστικές διαστάσεις! Δηλαδή οι νεόνυμφοι καθαρώς αποτειχισμένοι δέν κοινώνηναν του υψίστου Μυστηρίου ; Ας πούμε οτι ο γάμος είναι απλώς ΄΄Μέγα Μυστήριο ΄΄ και δέν μολύνει πολύ , όμως αυτό το Ποτήριο που κοινωνούν οι νυμφευόμενοι δέν είναι το Άγιο Ποτήριο; Ρωτώ ! Από ό,τι ξέρουμε κανείς παπάς στο Αρχιπέλαγος δέν αξιώθηκε της χάρης της υποχρεωτικο-αποτείχισης ! Και ύστερα θα έρθει αυτός ο μολυσμένος εδώ και θα μολύνει και όλους τους άλλους μέσω των συγκοινωνούντων δοχείων και θα πέσει τέτοιος λοιμώδης μολυσμός ! Μήπως ο κ. Τσακίρογλου θα μπορούσε να μας βοηθήσει με ιστορικές πηγές τι έκαναν οι μαρκησίες στο κολοσαίο σε τέτοιες περιπτώσεις μαρτυρίων ;


    Η ενδιάμεση βαθμίδα μεταξύ της λογικής και του παραλόγου μαθηματικέ κ. Σακαλάκη : Σημάτης εις το τετράγωνο σύν Τσακίρογλου είς το τετράγωνον ίσον Σακαλάκης εις το τετράγωνον . Ιδου το Πυθαγόρειον θεώρημα της καθαρής αποτείχισης ! Μια άλλη φορά πρέπει να ασχοληθούμε με την ρίζα του Ρίζου !

    ReplyDelete