Wednesday, July 4, 2018

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΑΡΙΘΜΟΣ 115


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_________

Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, Αριθμός 115, Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018, σσ. 112.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κυκλοφόρησε το 115 τεύχος του περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία”, Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018. Οι αναγνώστες του διαδιχτύου μπορούν να το διαβάσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.orthodoximartyria.com/periodiko/115_Spring_Summer_2018.pdf 

Πρόκειται για τετραμηνιαία έκδοση του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”.

Η ευθύνη της έκδοσης του περιοδικού ανήκει στον κ. Ανδρέα Κυριακού, Θεολόγο, τ. Λυκειάρχη και Γενικό Γρμματέα του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”.

Το τεύχος περιλαμβάνει 30 κείμενα. Από αυτά τα 20 αποτελούν το αφιέρωμα του τεύχους που επιγράφεται “Ευαγγέλιο και Παπισμός.”

Υπάρχουν οκτώ εισαγωγικά κείμενα γενικού ενδιαφέροντος.

Σε ένα από αυτά κ. Ελευθέριος Οικονομάκος αναλύει με πολλή επιτυχία -για μια ακόμη φορά- τον φεμινισμό με το άρθρο του “Η μητρότητα στο νεωτερικό “άφυλο” κόσμο.”

Τα 20 άρθρα του αφιερώματος του περιοδικού περιλαμβάνουν αξιόλογες συνεργασίες που ανατέμνουν διεξοδικά, από πολλές απόψεις, την αντιευαγγελική παπική πλάνη.

Μια ακόμη ουσιαστική συμβολή του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους” και του εκφραστικού του οργάνου “Ορθόδοξη Μαρτυρία” εναντίον του Οικουμενισμού, της φοβερής παναίρεσης, που χτυπά ανελέητα την Ορθόδοξη Εκκλησία τα τελευταία 120 χρόνια και που θεσμοθετήθηκε ως πίστη της Εκκλησίας με την Σύνοδο της Κρήτης.

No comments:

Post a Comment