Thursday, February 1, 2018

Ο ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΦΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ



Ο ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΦΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη “Ρομφαία”, το ακόλουθο απόσπασμα από την Ανακοίνωση του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου αναφορικά με το εθνικό Συλλαλητήριο την Κυριακή στην Αθήνα:

“Ρωτοῦν μερικοὶ γιὰ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο καὶ τὶς δηλώσεις του. Ὁ Ἀρχιεπίσκοπός μας ἁπλὰ εἶπε ὅτι προτιμά αὐτὸς τὰ δύσκολα καὶ ὄχι τὰ εὔκολα. Δὲν εἶπε νὰ μὴν κάνουμε ἐμεῖς τὰ εὔκολα.

Ἐμεῖς λοιπὸν θὰ κάνουμε ὡς λαὸς τὸ εὐλογημένο καὶ τόσο ὡραῖο εὔκολο, τὸ νὰ βρεθοῦμε ὅλοι μαζὶ καὶ νὰ συμβάλουμε στὴ δυνατὴ φωνὴ τοῦ λαοῦ. Αὐτὸ εἶναι πράγματι εὔκολο, ἀλλὰ πολὺ οὐσιαστικό.”

Το σφάξιμο με τη χαντζάρα είναι δουλειά του χασάπη. Το σφάξιμο, όμως, με το βαμβάκι είναι έργο του χειρούργου.

Ο Σεβ. Μεσογαίας ουδενός έρχεται δεύτερος στην ικανότητα να κάνει χειρουργικές επεμβάσεις.

Δέστε με τι ωραίο τρόπο έκοψε κομμάτια τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Μακαριώτατος ας κάνει τα δύσκολα, είπε ειρωνικά, αλλά με τρόπο που δεν μπορεί να τον εγκαλέσει κανείς. Εμείς, ας κάνουμε τα εύκολα, είπε. Ας πάμε στο Συλλαλητήριο για να υψώσουμε κεφάλι για να βρούμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Δηλαδή και παρών στο Συλλαλητήριο, δήλωσε, και τον Αρχιεπίσκοπο κάθησε στο σκαμνί μαεστρικά.

Μάκαρι πάντοτε ο Σεβ. Μεσογαίας να χρησιμοποιούσε την ευφυία και τις ικανότητές του για να προωθεί τις ορθές θέσεις, όπως κάνει σ’ αυτήν την περίπτωση.

Δυστυχώς, όμως, έχουμε φρικτά παράπονα μαζί του, επειδή για τον Οικουμενισμό ήπιε το αμίλητο νερό και για τη Σύνοδο της Κρήτης δεν τήρησε σωστή στάση. Όσο για το μάθημα των θρησκευτικών έκανε πλάτες στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να προωθήσει τα καταχθόνια του σχέδια σε βάρος της ορθόδοξης αγωγής των παιδιών μας.

No comments:

Post a Comment