Monday, February 5, 2018

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΧΑΡΛΕΥ



Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΧΑΡΛΕΥ

Της κυρίας Ελένης Λωρίτου
=====

Ο Δημητριάδος βρήκε τον δάσκαλό του από τον παπα-Χάρλευ! Όπως είχαμε πεί η Μητρόπολη Δημητριάδος δεν θα είχε καμμία διάθεση να πληρώσει τα δαχτυλίδια της Πόπης, έχει να πληρώσει πολλά δικά της. Έτσι, λοιπόν, η υπόθεση πήρε την πεπατημένη. 

Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι ο παπα-Χάρλευ δεν ήταν ένας παπάς δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας. Ήταν απόφοιτος του εκκλησιαστικού λυκείου Βόλου, χειροτονήθηκε το 1999 από τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο, υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις, όπως υπεύθυνος του μητροπολιτικού γραφείου, διευθυντής του Συνεδριακού Κέντρου, διοργανωτής εκδηλώσεων, συνεδρίων, με αρμοδιότητες επί οικονομικών θεμάτων κ.τ.λ.. Συνεπώς ο παπα-Χάρλευ είναι ένας βλαστός του εκκλησιαστικού περιβάλλοντος, ένας αγλαός καρπός του Χριστοδουλικού "ελάτε όπως είστε" και της Ιγνατιακής οικουμενιστικής εκκοσμίκευσης. Δεν προέκυψε από το πουθενά, αλλά είναι γέννημα θρέμμα της γενικότερης εκκλησιαστικής εκτροπής της Μητροπόλεως. 

Μέλημά του, λέει, στη διακονία του ήταν και είναι η προσέλκυση των νέων. Το παρόν θέμα που αντιμετωπίζει δεν συνιστά, λέει, παράβαση του νόμου, αλλά υπέρβαση του νόμου. Χαρακτηρίζει τους Ιερούς Κανόνες απηρχαιωμένους που έχουν την ανάγκη εκσυγχρονισμού, ώστε να πλησιάζουν τον σύγχρονο άνθρωπο Δεν είναι δυνατόν οι Ιεροί Κανόνες να μιλούν για "πορνεία" και ο κόσμος να καταλαβαίνει άλλα, δηλαδή την επί χρήμασι έκδοση. 

Ο Θεός ας ελεήσει τον παπα-Χάρλευ και όλους μας. Μόνο αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μοιάζει και τόσο πολύ ρομαντικός και αιθεροβάμων. Το μάτι του είναι αετίσιο. Δηλαδή τι είναι αυτό που τον κάνει να πιστεύει ότι μπορεί να δικαιωθεί και να επιτύχει και το επάγγελμά του να κρατήσει και δεύτερο γάμο να επιτύχει, ενώ πράττει όλως αντίθετα προς τα ενδεικνυόμενα; Στα κρυφά μπορούν πολλά πράγματα να γίνουν, έστω και αυτά που επιδιώκει, αρκεί να μην δημοσιοποιούνται. Δηλαδή μπορείς να κλέβεις, αρκεί να μην σε πιάσουν, μπορείς να πορνεύεις αρκεί να διαφεύγεις των αποδεικτικών. Ίσως έχει κάποια δυνατά χαρτιά στα οποία ευελπιστεί από τον πρώην μητροπολιτικό του βίο. Ίσως! Άλλως δεν εξηγείται!

No comments:

Post a Comment