Sunday, February 4, 2018

ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ



ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αύριο Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, θα συνέλθει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, για να καταρτίσει το τριπρόσωπο, για τη Μητρόπολη Σικάγου.

Εν συνεχεία ο Σεβ. Αμερικής θα παραδώσει το τριπρόσωπο στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ώστε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου να εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Σικάγου.

Αναφέρθηκα πολλές φορές στο θέμα, αλλά, αφού αύριο θα γίνει ότι είναι να γίνει, θεωρώ χρέος μου απέναντι στον Χριστό να επαναλάβω την θερμή μας έκκληση να μην εκλεγεί ιεράρχης με το λαομίσητο και θεομίσητο μεταθετό που τιμωρείται με βαρύτατες ποινές από τους Ιερούς Κανόνες.

Εξίσου απαράδεκτη είναι η τυχόν εκλογή διαβεβλημένου κληρικού που στερείται την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Ένας διαβεβλημένος κληρικός είναι χειροβομβίδα στα χέρια της Εκκλησίας. Aπλά δεν ξέρουμε τον χρόνο που θα εκραγεί.

Ενάμισυ εκατομμύριο ομογενείς και προσήλυτοι αγωνιζόμαστε στην Εκκλησία της Αμερικής για τη σωτηρία μας. Είναι πολύ να ζητήσουμε από τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πατριάρχη μας να εκλέγουν και να χειροτονούν κληρικούς -και δη επισκόπους- που, αν μη τι άλλο, δεν είναι διαβεβλημένοι;

Ποια ωφέλεια θα προκύψει αν νέος Μητροπολίτης Σικάγου εκλεγεί διαβεβλημένος, Οικουμενιστής, νεωτεριστής και εκκοσμικευμένος κληρικός;

No comments:

Post a Comment