Wednesday, February 7, 2018

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ, κ. ΚΑΛΜΟΥΚΟ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΝΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ, κ. ΚΑΛΜΟΥΚΟ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΝΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ του κ. Καλμούκου, που αναφέρεται στα διαμειφθέντα στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, όταν ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης εξελέγη Μητροπολίτης Σικάγου.

Θέλω να ευχαριστήσω, εκ μέσης καρδίας, τον κ. Καλμούκο, επειδή, με τις πληροφορίες που έδωσε, με βοήθησε να αντιληφθώ ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, όχι μόνον δεν συνήργησε, αλλά και κατέβαλε κάθε προσπάθεια, για να αποτρέψει την εκλογή του κ. Ναθαναήλ.

Δόξα σοι ο Θεός, λοιπόν, που μαθαίνουμε ότι ο Σεβ. Αμερικής δεν είναι ένοχος του εγκλήματος που συνετελέσθη σε βάρος της Εκκλησίας μας. 

Ο μέγας ένοχος είναι -δυστυχώς- ο Παναγιώτατος, ο οποίος χωρίς ίχνος φόβου Θεού, προώθησε την υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ καταπατώντας -συν τοις αλλοις, όχι μόνον τους Ιερούς Κανόνες, αλλά και το καταστατικό της Εκκλησίας μας. 

Προηγουμένως ακύρωσε παράνομα την εκλογή του Θεοφιλέστατου Ζήλων Σεβαστιανού. Πρώτα ενέκρινε τον κατάλογο των προς αρχιερατεία, που του έστειλε η Σύνοδος της Εκκλησίας της Αμερικής, και λίγους μήνες αργότερα ακύρωσε την εκλογή του Θεοφιλέστατου Ζήλων για τη Μητρόπολη Σικάγου, με τη δικαιολογία ότι έπρεπε να γίνει κάθαρση του καταλόγου.!!!

Παράλληλα επέμενε φορτικά να συμπεριληφθεί στον κατάλογο ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ, παρόλον ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος του προσκόμισε τα στοιχεία που τον οδήγησαν να μην τον συμπεριλάβει στον κατάλογο των προς αρχιερατεία.

Και τέλος ο Παναγιώτατος, αφού διαπίστωσε ότι ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ δεν ήταν ο πλειοψηφίσας στο τριπρόσωπο, εντελώς αυθαίρετα εξέλεξε τον ευνοούμενό του με τα μεγάλα προσόντα και τις πολλές διασυνδέσεις με το Φανάρι, αντί τον Αρχιμανδρίτη που πήρε τις περισσότερες ψήφους στο τριπρόσωπο και καταστρατήγησε έτσι μια πρακτική που ίσχυε στην Εκκλησία της Αμερικής για τέσσερις τουλάχιστον δεκαετίες.

Συγχαρητήρια Παναγιώτατε! Συνεχίστε να προκαλείτε τον Άγιο Θεό με τον ίδιο τρόπο και μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι ο Χριστός θα είναι συναντιλήπτωρ του Οικουμενικού Θρόνου. 

Και πάλιν! Ευχαριστώ, κ. Καλμούκο, επειδή διώξατε τον σκανδαλισμό από την καρδία μου! 

No comments:

Post a Comment