Tuesday, April 4, 2017

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ



Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====

Το ιστολόγιο “Κατάνυξις” -ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό- δημοσιεύει ορισμένα εξαιρετικής σπουδαιότητας κείμενα που διακρίνονται για τη νηφαλιότητά τους αλλά προπαντός για το βαθυστόχαστο θεολογικό τους περιεχόμενο.

Ένα από αυτά τα κείμενα είναι και το ακόλουθο:

“Όπως σας είχαμε ενημερώσει, έλαβε χώρα στις 30 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Οικουμενικής Θεολογίας “San Nicola” του Μπάρι ο διάλογος μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων με θέμα «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας». Μεγάλος απών από την εκδήλωση για λόγους υγείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα που ακολουθεί,  ήταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κος Χρυσόστομος Σαββάτος.

Ανθρωπίνως ευχόμαστε στον σεβασμιώτατο γρήγορη ανάρρωση, αν και η απουσία του από το συνέδριο δεν μας λύπησε καθόλου. Φυσικά, αποδιώξαμε κάθε σκέψη ότι η ασθένειά του μπορεί οφείλεται στις αναρτήσεις της Κατάνυξης  παραμονές της οικουμενιστικής εκδήλωσης στο Μπάρι. Είμαστε σίγουροι ότι ο σεβασμιώτατος θα είχε ενημερώσει, ως όφειλε, την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για τον σκοπό της μετάβασής του στο εξωτερικό και θα είχε λάβει την σχετική άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 56 παρ. 1 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, οπότε δεν θα είχε λόγο να ακυρώσει την παρουσία του εξαιτίας των δικών μας αναρτήσεων.

Όσον αφορά στον «διάλογο», απόντος του μητροπολίτου Μεσσηνίας, αυτός διεξήχθη μεταξύ των παπικών συνέδρων και με την παρουσία της κοινότητας των Ελλήνων Ορθοδόξων  και Καθολικών του Μπάρι,  οι οποίοι παρουσιάζονται ως να έχουν πραγματώσει ήδη την ενότητα μέσα στην πολυμορφία.

Τελικά και σε αυτό το συνέδριο έγινε φανερό ποια σημασία δίνουν οι παπικοί στην Σύνοδο της Κρήτης: Μέσα από την αοριστολογία της αγαπολογίας και του αδογματισμού να ομοιάζουμε στην κοινότητα των ελλήνων του Μπάρι.  Να οδηγηθούμε δηλαδή σε μια ουνιτικού τύπου ένωση με τους Παπικούς υποτασσόμενοι στον Πάπα και, έτσι, να γίνουμε ένα σώμα με την Πανθρησκεία του Αντιχρίστου.

Αλήθεια, οι δικοί μας ακόμα θα επιμένουν ότι όλα στην Κρήτη έγιναν για την ενότητα της Ορθοδοξίας;”

Καίριες οι επισημάνσεις του ιστολογίου που ελπίζουμε να αφυπνίσουν όσους καλοπροαίρετους εξακολουθούν να έχουν αμφιβολία για το τι ακριβώς συνέβηκε στη Σύνοδο της Κρήτης.

Όσο και αν προσπάθησαν οι Οικουμενιστές να την ωραιοποιήσουν -ιδιαίτερα με το αχαρακτήριστο και ψευδέστατο κείμενο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος “Προς το λαό”- κάθε μέρα γίνεται και πιο σαφές ότι η Σύνοδος της Κρήτης θεσμοθέτησε τον Οικουμενισμό ως πίστη της Εκκλησίας. Γι’ αυτό οι πιστοί αποστράφηκαν την οικουμενιστική αυτή Σύνοδο και αγωνίζονται για τη συνοδική της καταδίκη.

Ας μη μας διαφύγει, όμως, ότι η διπλωματική ασθένεια του γνωστού και μη εξαιρετέου Μεσσηνίας κ. Σαββάτου, που εφευρέθηκε για να δικαιολογήσει την απουσία του από την οικουμενιστική συνάντηση στο Μπάρι, αποδεικνύει ότι οι αντιδράσεις των παραδοσιακών πιστών έχουν χειροπιαστό πρακτικό αποτέλεσμα και αναγκάζουν τους οικουμενιστές να αναπροσαρμόσουν τους σχεδιασμούς τους.

No comments:

Post a Comment