Tuesday, April 4, 2017

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑ Ο κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ


ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑ Ο κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πριν ένα περίπου μήνα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προέβη σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του κ. Αναγνωστόπουλου για το “Τάμα του έθνους”. Είπε συγκεκριμένα:  

«Μας έχει κουράσει αυτό το περίφημο θέμα του Τάματος του Έθνους, διότι όσοι ήρθαμε σε επαφή με τον άνθρωπο αυτό, γιατί και η Σύνοδος ασχολήθηκε πάρα πολλές φορές, έχει όλη την καλή διάθεση αλλά είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ο άνθρωπος αυτός ξεκίνησε και είπε ότι έχει εκατομμύρια ρευστού χρήματος, έχει 70 οικόπεδα περίπου στην Αττική και έχει συγκροτήσει ο ίδιος μια επιτροπή και θέλει παράλληλα την άδεια της Εκκλησίας ώστε να έχει ένα χαρτί.

Τον καλέσαμε και τον ρωτήσαμε που είναι και πόσα είναι τα λεφτά, δεν τα ζητάμε, αλλά να ξέρουμε πώς θα προχωρήσουμε. Σε αυτή την ερώτηση δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Ζητήσαμε να μας πει πού είναι τα οικόπεδα, αλλά ούτε εδώ λάβαμε κάποια απάντηση. Αντιθέτως έχει μερικές φαντασιώσεις, θέλει οπωσδήποτε να γίνει πάνω στα Τουρκοβούνια, όπως είχε αποφασιστεί παλαιότερα.

Του είπα και απόψε σε μια εκδήλωση που τον συνάντησα, εσύ φταις που δεν προχωράει το θέμα. Του κάναμε πρόταση να υπάρχει μια επιτροπή η οποία θα είναι ανεξάρτητη, αλλά θα συμμετέχει και η Εκκλησία. Όμως όλα αυτά είναι στον αέρα! Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, αλλά πάνω σε μια βάση που να είναι σοβαρή ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα. Η Εκκλησία το αντιμετώπισε πολλές φορές, και το λέω και επίσημα είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον άνθρωπο που θέλει να διαθέσει όλη του την περιουσία, αλλά να υπάρχει μια σοβαρή βάση.»

Ένα μήνα αργότερα ο κ. Αναγνωστόπουλος απάντησε στον Μακαριώτατο με την ακόλουθη επιστολή:

“Περιῆλθαν εἰς γνώση μας οἱ δηλώσεις τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν τὴν 8.3.2017 εἰς τὴν Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος κατὰ τὴν παρουσίαση τόμου συνεδρίου γιὰ τὸ 1821.
Ἐκφράζουμε τὴν βαθυτάτη θλίψη καὶ ἀπογοήτευσή μας γιὰ τὸ περιεχόμενο αὐτῶν τῶν ἀτυχῶν δηλώσεων εἰς ἄσχετη πρὸς τὸ Τάμα τοῦ Ἔθνους ἐκδήλωση!!!...

Ἐν ὄψει τῶν Ἁγίων ἡμερῶν δὲν ἐπιθυμοῦμε νὰ ἀπαντήσουμε δημοσίως ἐπὶ τοῦ θέματος.

Εὐελπιστοῦμε εἰς μία ἄμεσο ἀπ’εὐθείας συνάντηση μὲ τὸν Μακαριώτατο ἤ τὴν Ἱ. Σύνοδο ἤ καὶ τὴν Ἱεραρχία καὶ νὰ πρυτανεύσῃ ἡ σύνεση, νὰ προβληθῇ ἡ ἀντικειμενικὴ ἀλήθεια καὶ νὰ ἀρθοῦν παρεξηγήσεις,  νίλες καὶ συμφορὲς γιὰ τὴν μητέρα Ἐκκλησία μας, ὁπότε θὰ ἀποφευχθοῦν οἱ πικρότατες δημοσιεύσεις πρὸς πλήρη ἀποκατάσταση τῆς βαναύσως διαστρευλωθείσης ἀληθείας.

Εἰς ἐνίσχυση τῶν ἀνωτέρω ἐπισυνάπτομε τὴν ἀπὸ 24.3.2017 ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ τοῦ δικηγόρου / συγγραφέως κ. Χαραλάμπους Ἄνδραλη  «Το κοσμικό κράτος και το σαμποτάρισμα στο Τάμα του Έθνους»,  ἡ ὁποία ἀπηχεῖ τὰ πιστεύω τῶν ἀνιδιοτελῶν, ἰδεολόγων,  ὑγιώς ὀρθόδοξα καὶ ἐθνικὰ σκεπτομένων καὶ βιούντων Ἑλλήνων!!!...

Το δικό μας σχόλιο:

Ο Αρχιεπίσκοπος αναγνωρίζει την ανιδιοτέλεια και τις καλές προθέσεις του κ. Αναγνωστόπουλου ο οποίος επιθυμεί να διαθέσει την τεράστια περιουσία του για την ανοικοδόμηση του Τάματος του έθνους.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος, με τη σειρά του, απορρίπτει τις εις βάρος του καταγγελίες του Αρχιεπισκόπου και προτείνει να γίνει συνάντηση του ιδίου με τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο για να λυθεί το θέμα.

Ας γίνει, λοιπόν, αποδεκτό το αίτημα του κ. Αναγνωστόπουλου για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.

No comments:

Post a Comment