Tuesday, April 25, 2017

ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ



ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε, από το ιστολόγιο “Ο Παιδαγωγός”, το διωγμό που εξαπελύθη εναντίον μοναχών του Αγίου Όρους που διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο διωγμός των Αγιορειτών Πατέρων είναι εντελώς απαράδεκτος επειδή προσκρούει τόσον προς τους Ιερούς Κανόνες που επιτρέπουν τη διακοπή του μνημοσύνου του οικείου ιεράρχη όταν κηρύσσει γυμνή τη κεφαλή αίρεση, όσον και του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους που προνοεί για τη δίκαιη αντιμετώπιση των ποινών που επιβάλλει η κάθε Μονή.

Παρόλον ότι ορισμένοι μοναχοί εκ των 33 που διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη έχουν αντιλήψεις μη συμβατές με το αληθινό νόημα του ΙΕ΄ Κανόνα της ΑΒ΄ Συνόδου που είναι επιβεβλημένο να αναθεωρήσουν άμεσα για να μη δίνουν δικαιώματα στους Οικουμενιστές, εντούτοις ουδεμία δικαιολογία υπάρχει για την εκδίωξη των μοναχών με αντικανονικές, βίαιες και παράνομες μεθόδους.

Αν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θέλει οι Αγιορείτες να επαναλάβουν το μνημόσυνό του ας σταματήσει να περιάγει τη γη και την θάλασσα όλην για να προβαίνει σε ατέλειωτες προκλητικές οικουμενιστικές ασχημίες.

Ο Παναγιώτατος θα μεταβεί σε λίγες μέρες στην Αίγυπτο με τον αιρεσιάρχη του Βατικανού Πάπα Φραγκίσκο για να στηρίξει τους Κόπτες οι οποίοι διώκονται απηνώς από τους Μωαμεθανούς. Δεν είναι ανακόλουθο να πηγαίνει για να καταγγείλει τον διωγμό των Κοπτών από τους μουσουλμάνους την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή που το Κουτλουμούσι -προφανώς με δική του υποκίνηση- εξαπέλυσε πρωτοφανή, αντικανονικό και παράνομο διωγμό εναντίον των μοναχών που αποτειχίστηκαν;

Σε κάθε περίπτωση ουδεμία έκπληξη δοκιμάσαμε από τους διωγμούς επειδή ο Παναγιώτατος ξεκαθάρισε μόλις χθες με την ομιλία που έκανε στην Ελβετία ότι όσοι απειθαρχούν στη Σύνοδο της Κρήτης θα διώκονται.

Εκφράζουμε μεγάλο φόβο ότι πολύ σύντομα η διωκτική μανία των Οικουμενιστών θα στραφεί με την ίδια ορμή και εναντίον του π. Θεόδωρου Ζήση και των συν αυτώ πατέρων που διέκοψαν το μνημόσυνο επισκόπων που κηρύσσουν γυμνή τη κεφαλή αιρέσεις.

No comments:

Post a Comment