Sunday, April 30, 2017

ΣΚΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣΣΚΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ιλιγγιά πραγματικά ο νους του ανθρώπου όταν ακούει αυτές τις ειδήσεις. Κρύβουμε το πρόσωπο από ντροπή ως Έλληνες, ως ορθόδοξοι, ως φιλομόναχοι και ως φιλοαγιορείτες. Η συμπεριφορά του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου και όσων πατέρων της Μονής Κουτλουμουσίου συνευδοκούν και συμπράττουν με τη διωκτική μανία της Μονής προς τους αποτειχισθέντες πατέρες δεν απάδει απλά προς τη χριστιανική και μοναχική ιδιότητα αλλά αντίκειται στους πιο βασικούς όρους της απλής ανθρωπιάς.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το ρεπορτάζ, που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο, και θα επανέλθουμε -συν Θεώ- σύντομα για να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτά τα αίσχη που εξευτελίζουν την πίστη μας, τον μοναχισμό, το Άγιον Όρος και την πατρίδα μας.

*****

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ

Του ιστολογίου “Ομάδα εκπαιδευτικών “Ο Παιδαγωγός”
=====

Στο (ξεκλείδωτο) κελλί που κατέφυγε ο π. Ιλαρίων χθες βράδυ, έβαλαν ένα παιδί που φοιτά στην Αθωνιάδα. Ο π. Ιλαρίων αναγκάστηκε γύρω στις 9μμ να βγει από την τουαλέτα (εκεί είχε σκοπό να κοιμηθεί αρχικά για λόγους ασφάλειας, αλλά σκέφθηκε μήπως τον εμπλέξουν χειρότερα με κατηγορίες λόγω και της παρουσίας πλέον ανήλικου στο κελλί αυτό), και πήγε σε κάποιο κοινόχρηστο μέρος, κάθισε σε μια καρέκλα, και παρέμενε εκεί (δεν του έδιναν κάποιο κρεβάτι, οπότε αναγκαστικά θα περνούσε την νύχτα στην καρέκλα).

Γύρω στις 10:30 μμ (βράδυ Σαββάτου), και ενώ η πόρτα της Μονής είχε κλείσει από νωρίς, ήρθε όχημα με 4 αστυνομικούς, τους άνοιξε η μονή, 
οι 4 αστυνομικοί (γνωρίζουμε τα ονόματα τους) μαζί με πατέρες της Μονής (επίσης γνωρίζουμε τα ονόματα τους), ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ τον π. Ιλαρίωνα να βγει ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (αρχικά του έλεγαν τάχα ότι "θα πάμε στο γραφείο να μιλήσουμε" για να τον ξεγελάσουν). 

Ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., κάποιος Δημήτρης, εξαιρετικά εύσωμος, έκανε το παν για να τραβήξει με την βία τον μοναχό και προηγουμένως πήρε το κινητό τηλέφωνο του πατρός -εκείνη την ώρα συνομιλούσε με άλλον πατέρα, ο οποίος άκουγε ζωντανά όσα διαδραματιζόταν -και αρνιόταν να του το επιστρέψει- μετά από προσπάθεια το πήρε πίσω ο π. Ιλαρίων). 

Στους επισκέπτες που έβλεπαν τα διαδραματιζόμενα οι μοναχοί έλεγαν ότι τάχα είναι "ψυχοπαθής"! (πληροφορηθήκαμε ότι σε άλλους επισκέπτες που τους ρώτησαν σχετικά με τις διώξεις των μοναχών, τις προηγούμενες ημέρες, διέδιδαν ότι τάχα αυτοί που διέκοψαν την μνημόνευση είναι μέχρι και "ναρκομανείς". Πόσο ελεεινοί μπορεί να γίνουν τελικά, πόσο αλλοιώνει η κοινωνία με την αίρεση την κρίση των ανθρώπων...).

Μεσάνυχτα Σαββάτου, ο π. Ιλαρίων, έξω από την πύλη, στο σκοτάδι, εκδιωγμένος από το μοναστήρι όπου ζει εδώ και 23 χρόνια, έψαχνε πάλι κάποιο κελλί για να φιλοξενηθεί (ότι συμβαίνει εδώ και 10 περίπου ημέρες, που κυκλοφορεί με τον ίδιο σάκο, αφού δεν του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση στο κελλί του, όπου βρίσκονται και τα προσωπικά του αντικείμενα).

Οι μοναχοί της μονής του είπαν ότι δέχονται να του δώσουν πρόσβαση στα προσωπικά του πράγματα (που είναι στο διαρρηγμένο κελλί του) μόνον αν εγκαταλείψει το μοναστήρι. Εκβιασμός.

Με την άδεια του π. Ιλαρίωνος -για να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία- έχουμε καταγράψει την τηλεφωνική μας συνομιλία.

Αυτό είναι το κατάντημα της "Ιεράς" Μονής Κουτλουμουσίου ...

No comments:

Post a Comment