Saturday, May 7, 2016

ΘΕΡΜΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


ΘΕΡΜΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Λάβαμε την ακόλουθη επιστολή από τους νέους και τους πιστούς του Κογκό.

“Αγαπητοί φίλοι,

Σας αποστέλλουμε ένα ένταλμα σύλληψης, που εξέδωσε επίσημα ο Ανακριτής του Pointe-Noire κ. Ouando Etounda, με το οποίο ζητεί από τις αστυνομικές αρχές της πόλης του Pointe-Noire να συλλάβουν και να μεταφέρουν στο κρατητήριο τον Επίσκοπο του Κονγκό κ. Παντελεήμονα Αράθυμο.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στο έγγραφο είναι βαριές, για μια εκκλησιαστική αρχή. Ο Επίσκοπος κατηγορείται, έπειτα από την ανάκριση που διενήργησε ο Ανακριτής, για δυο βαριά αδικήματα:

α) Πλαστογράφηση εγγράφου και

β) Προσβολή Δημοσίας Αιδούς.

Πολλά μέλη της εκκλησίας μας υπάρχουν μεταξύ των σοβαρών μαρτύρων, που ο Ανακριτής άκουσε κατά την έρευνά του. Έχοντας πεισθεί από τις μαρτυρίες τους ο Ανακριτής αποφάσισε να καλέσει τον Επίσκοπο, αλλά δυστυχώς αυτός αρνήθηκε εντελώς να παρουσιαστεί, παρά τις πολλές κλήσεις και τελικά ο Ανακριτής του απέστειλε ένα ένταλμα σύλληψης.

Εμείς, οι νέοι και οι πιστοί της Εκκλησίας του Κονγκό, περιμένουμε από το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας να επέμβει, επιτέλους, και να απομακρύνει τον άνθρωπο αυτόν, που σκανδαλίζει την Εκκλησία μας.”

Παρακαλούμε θερμά τον Μακαριότατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο να επιληφθεί του θέματος άμεσα. Είναι πασιφανές ότι θα ακολουθήσει μεγάλος διασυρμός της Ορθοδοξίας εξαιτίας του Θεοφ. Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονα Αράθυμου. 

Στο μεταξύ όλα έχουν σταλώσει στο Κογκό. Η μέχρι προ τινος ανθούσα ιεραποστολή στη χώρα τώρα μαραζώνει και συρρικνώνεται. Ο σκανδαλισμός έχει κυριεύσει τους πάντες. Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας διασύρεται πανορθοδόξως. 

Ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας πρέπει να ενεργήσει πάραυτα. Καμία ολιγωρία δεν είναι επιτρεπτή ή ανεχτή. Η αντικατάσταση του Θεοφ. Παντελεήμονα Αράθυμου είναι επιβεβλημένο καθήκον του Πατριάρχη Θεόδωρου πολλώ μάλλον αφού διαδίδεται επίμονα η πληροφορία ότι είναι αντικείμενο εκβιασμών εκ μέρους του κ. Αράθυμου. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ας περισώσει το όποιο κύρος του έχει απομείνει για το καλό της ιεραποστολής και της Ορθοδοξίας. 

1 comment:

  1. Λυπούμεθα ιδιαίτερα που το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας δεν είχε προλάβει τον ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ των εκεί αλλά και των απανταχού Ορθοδόξων πιστών Ευεργετών και Φίλων των εκεί Ορθοδόξων Ιεραποστολών, αλλά συνεχίζει( ;)να αγνοεί(; ) αυτά που η κοσμική εκεί Πολιτεία δυστυχώς απακαλύπτει....
    Κύριε Τελεβάντο ,
    το Θέμα αφορά και ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ,
    αλλά και όλους, τους Ιεραποστολικούς Συλλόγους που στηρίζουν παντοιοτρόπως της εκεί Ορθόδοξες Ιεραποστολές.

    ReplyDelete