Wednesday, May 25, 2016

ΣΠΑΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ


ΣΠΑΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή χαρά πληροφορούμαστε ότι διοργανώνεται 

“Ημερίδα για Θεολόγους καθηγητές/τριες: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας»

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Η Ημερίδα, η οποία απευθύνεται στους Θεολόγους καθηγητές/τριες, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Μαΐου 2016, ώρα 10.30-13.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει ενημέρωση των Θεολόγων καθηγητών/τριών σχετικά με τα θέματα και την όλη προβληματική που θα απασχολήσει τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη από τις 16 έως τις 27 Ιουνίου. Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να εκφράσουν τα σχόλια, τις εισηγήσεις τους αλλά και τους προβληματισμούς τους.

Κύριος ομιλητής της Ημερίδας θα είναι ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, ο οποίος θα κάνει μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο και στη θεολογική σημασία της Πανορθοδόξου Συνόδου και ταυτόχρονα θα παρουσιάσει τις θεολογικές θέσεις και προτάσεις της Εκκλησίας της Κύπρου.”

Ιδού λοιπόν ότι θα μάθουμε επιτέλους στις 31 Μαίου ποια είναι η θέση της Εκκλησίας της Κύπρου αναφορικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Μέχρι στιγμής για ανεξήγητους λόγους ετηρείτο μια απαράδεκτη και αλλόκοτη σιωπή και από την πλειοψηφία της Συνόδου που ενέκρινε τις αλλαγές προς την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο αλλά και από όσους ιεράρχες μειοψήφισαν και διαχώρισαν τη θέση τους από την απόφαση της πλειοψηφίας.

Ελπίζουμε ότι τελικά οι θεολόγοι που θα παρεβρεθούν θα ακούσουν με προσοχή την εισήγηση του Σεβ. Κωνσταντίας και θα ζητήσουν διευκρινήσεις για να υπάρξει βεβαιότητα ότι οι εισηγήσεις της Εκκλησίας της Κύπρου προς την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο καλύπτουν όλο το φάσμα των επιφυλάξεων για τα οικουμενιστικά κείμενα της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης.

2 comments:

  1. ΑΝΑΜΈΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ;

    ReplyDelete
  2. Αν δεν τα πει καλά ο Σεβασμιότατος έχουν ευθύνη όσοι αρχιερείς μειοψήφισαν στη Σύνοδο να διορθώσουν τα ημαρτημένα.

    ReplyDelete