Monday, May 23, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΡΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (ROCOR)


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΡΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (ROCOR)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Ανακοίνωση της Ρωσικής Υπερόριας Εκκλησίας της Διασποράς (ROCOR) για την Αγία και Μεγάλη Συνοδο είναι ένα πολύ θεολογικό κείμενο που έχει πλήρη ενημέρωση των γεγονότων που αναλύει και που διαπνέεται από καθαρά παραδοσιακό φρόνημα που αναπτερώνει τις ελπίδες των πιστών.

Εκφράζουμε την πιο μεγάλη μας χαρά για την Ανακοίνωση της Ρωσικής Υπερόριας Εκκλησίας.  Mε την Ανακοίνωση αυτή η ROCOR κατατάσσεται στις παραδοσιακές Εκκλησίες οι οποίες απορρίπτουν τα κακόδοξα στοιχεία των κειμένων της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης που προωθούνται για έγκριση από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Το κείμενο της Ανακοίνωσης εντυπωσιάζει για την δογματική ακρίβεια της διατύπωσης καθώς και για την πλήρη ενημέρωση των αντιρρήσεων που διατυπώθηκαν πανορθοδόξως για τα επιλήψιμα στοιχεία των κειμένων της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης.

Η αντίδραση κατά των οικουμενιστικών σχεδιασμών είναι πια καθολική. Η Εκκλησία της Βουλγαρίας, η Εκκλησία της Γεωργίας, το Άγιον Όρος, η Εκκλησία της Ουκρανίας, η Εκκλησία της Μολδαβίας ελπίζουμε και οι Εκκλησίες της Ελλάδας και της Κύπρου ίσως και της Σερβίας θα τηρήσουν ορθόδοξη στάση. Γι’ αυτό τρέφουμε τη βάσιμη ελπίδα ότι τελικά θα ακυρωθούν τα σχέδια των οικουμενιστών.

No comments:

Post a Comment