Sunday, May 15, 2016

ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΘ


ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΘ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι άξιο των πιο θερμών μας συγχαρητηρίων το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ για τη σθεναρή στάση που τηρεί έναντι του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών.

Πολύ ορθά αποφάσισε η ΠΕΘ να μη συμμετάσχει στον προσχηματικό διάλογο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αφού ο διάλογος αποσκοπεί στη νομιμοποίηση των εν κρυπτώ και παραβύστω αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί και οι οποίες μετατρέπουν το μάθημα των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό - Οικουμενιστικό.

Το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προχωρούν ακάθεκτα για την επιβολή ενός αντιπαιδαγωγικού και αντισυνταγματικού Προγράμματος Σπουδών που δοκιμάστηκε πιλοτικά και απέτυχε παταγωδώς.

Η Ιερά Σύνοδος έχει επίσημα εκφραστεί εναντίον του νέου Προγράμματος Σπουδών για τα θρησκευτικά και οι εισηγήσεις της έχουν πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Οι Σύνδεσμοι Γονέων και η συντριπτική πλειοψηφία των θεολόγων έχουν τοποθετηθεί εναντίον του νέου Προγράμματος Σπουδών. Και όμως φασιστικώ δικαίω μια μικρή ομάδα διασπαστών του θεολογικού κόσμου -οι ΚΑΙΡΟΣκόποι- μαζί με τους ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής θέλουν να επιβάλουν ετσιθελικά τα παράνομα τους σχέδια.

Συγχαίρουμε θερμά και συναδελφικά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΘ για την ομολογία τους σε καιρούς πονηρούς και δίσεκτους και τους εκφράζουμε την πιο θερμή μας υποστήριξη και συναντίληψη στον αγώνα τους που είναι αγώνας όλου του θεολογικού κόσμου.

No comments:

Post a Comment