Monday, May 23, 2016

ΕΞΑΙΡΕΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ


ΕΞΑΙΡΕΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Σοφία - 17 Μαΐου 2016 - Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος δέχθηκε ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον π.  Θεόδωρο Ζήση.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Αρχιμ. Παύλος Δημητρακόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ματθαίος Βουλκανέσκου και ο Μοναχός Σεραφείμ Ζήσης και επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Λόβετς Γαβριήλ.

Στη συνάντηση ο π. Θεόδωρος Ζήσης έδωσε τις ευχές και τα συγχαρητήρια εκ μέρους του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τη θέση της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με την προσεχή Μεγάλη Σύνοδο.

«Ήρθαμε για να εκφράσουμε τη χαρά μας επειδή η Βουλγαρική και Γεωργιανή Εκκλησία δεν ανήκουν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, μας κάνουν να ελπίζουμε ότι στην επερχόμενη Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης δεν θα υποστηρίξουν τον  οικουμενισμό», δήλωσε ο π. Θεόδωρος Ζήσης.

Ακολούθησε διάλεξη στη Σόφια στις 18/05/2016 του π. Θεοδώρου με θέμα "Η Ορθοδοξία σήμερα".”

Πολύ ωραία η πρωτοβουλία του π. Θεόδωρου Ζήση να επισκεφθεί τον Μακαριότατο Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο και να του εκφράσει την ευγνωμοσύνη των απανταχού της γης ορθόδοξων πιστών επειδή η Εκκλησία της Βουλγαρίας όπως και η Εκκλησία της Γεωργίας απέχουν από το κακόδοξο ΠΣΕ.


Είναι άξιος κάθε επαίνου ο π. Θεόδωρος Ζήσης που σηκώνει το βάρος του αντιοικουμενιστικού αγώνα και σπεύδει σε κάθε γωνιά της γης για να μεταφέρει το μήνυμα της Ορθοδοξίας. Πριν λίγο καιρό ήταν στη Μολδαβία, τώρα στη Βουλγαρία, ενώ αλωνίζει την Ελληνική επικράτεια για να δώσει ορθόδοξη ομολογία. 

Κύριος ο Θεός ας τον φωτίζει και ας τον ενισχύει στο θεάρεστο έργο του, που υποσκάπτουν απροκάλυπτα, όχι μόνον οι οικουμενιστές, αλλά και όσοι μικρόψυχοι - όπως τον π. Βασίλειο Βολουδάκη- νομίζουν ότι ο αντιοικουμενιστικός αγώνας πρέπει να εκτραπεί σε αγώνα εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως θεσμού.

No comments:

Post a Comment