Saturday, May 14, 2016

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΤΟΥ ΑΡΑΘΥΜΟΥ



ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΤΟΥ ΑΡΑΘΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Από το σαφάρι του στη ζούγκλα ο Θεοφ. Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονας Αράθυμος έστειλε ένα πολύ αποκαρδιωτικό μήνυμα. Είπε συγκεκριμένα ότι κατέστη επίσκοπος στο Μπραζαβίλ και θα παραμείνει στη θέση του για να συνεχίσει το έργο του. (Αλήθεια ποιο έργο; Αυτό που απασχολεί τις ανακριτικές αρχές του Κογκό;)

Η δήλωση του κ. Αράθυμου είναι bad news για την ιεραποστολή του Κογκό. Δείχνει την εμμονή του Θεοφιλέστατου να ναρκώσει το ιεραποστολικό έργο στο Κογκό το οποίο πριν την μετάβασή του στην Μπραζαβίλ γνώριζε πρωτόγνωρη άνθηση.

Ελπίζαμε ότι το διάταγμα σύλληψης του ανακριτή του Μπραζαβίλ θα πτοούσε τον κ. Αράθυμο ο οποίος όμως φαίνεται αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα και να παραμείνει στο Κογκό.

Δεν φοβάται τις συνέπειες του νόμου;

Τι είναι εκείνο που τον κάνει να θέλει να παραμείνει στο Κογκό; Όχι βέβαια ο ιεραποστολικός ζήλος αφού από τη μέρα που πήγε στην Μπραζαβίλ όλα έχουν νεκρώσει με την ιεραποστολή. Μια ιεραποστολή η οποία πριν λίγα χρόνια ανθούσε και έσφυζε από ζωή τώρα μαραζώνει και συρρικνούται απελπιστικά.

Μήπως νομίζει ότι πρέπει να παραμείνει στην Μπραζαβίλ για να διασκεδάσει τις εις βάρος του βαρύτατες κατηγορίες; Αλλά αν οι ανακριτικές και δικαστικές αρχές κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν θα αποδειχθεί η ενοχή του;

Εκτός και αν υπάρχει κάτι άλλο που τον θέλγει με την παραμονή του στο Κογκό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τον καλύπτει πλήρως για λόγους που δεν τον τιμούν.

Ας ελπίσουμε ότι ο Άγιος Θεός θα ακυρώσει τις προσπάθειές τους να στραγγαλίσουν το ιεραποστολικό έργο στο Κογκό.

No comments:

Post a Comment