Monday, May 2, 2016

ΕΜΠΡΟΣ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ


ΕΜΠΡΟΣ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε εγκύκλιό του που επιγράφει “Για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο (Α΄)” ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας δείχνει τον δρόμο σε όλους τους ορθόδοξους ιεράρχες. 

Συγκεκριμένα με την εγκύκλιό του προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το ποίμνιό του σχετικά με τις προκλήσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και να το προετοιμάσει να αντιδράσει δυναμικά αν τυχόν οι αντορθόδοξες θέσεις επικρατήσουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Η ενέργεια αυτή του Σεβ. Γόρτυνος είναι πολύ σημαντική. Ήδη γράφτηκαν πολύ αξιόλογα κείμενα εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Επίσης πολλές σπουδαίες ανακοινώσεις έγιναν στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς με τίτλο “Αγία και Μεγάλη Σύνοδος. Μεγάλη προετοιμασία χωρίς προσδοκίες”.

Επομένως υπάρχει ήδη έτοιμο ισχυρότατο οπλοστάσιο εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Αυτό που δεν υπάρχει είναι η ενημέρωση του κόσμου και η κατήχηση για τα θέματα που σχετίζονται με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Η Εγκύκλιος του Σεβ. Γόρτυνος Ιερεμία αναλαμβάνει την κατήχηση του λαού του Θεού για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και τους κινδύνους που υπάρχουν εξαιτίας της για την πίστη μας. 

Πάνω από όλα ο λαός του Θεού πρέπει να προετοιμαστεί να αντιδράσει εναντίον της όποιας τυχόν προσπάθειας θεσμοθέτησης αιρέσεων σαν πίστη της Εκκλησίας.

Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα του Σεβ. Γόρτυνος θα βρει μιμητές πολλούς ιεράρχες αλλά και άλλους κληρικούς, μοναχούς και λαικούς οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εκλαικεύσουν τις θεολογικές συνέπειες της θεματολογίας και του τρόπου λειτουργίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και θα προετοιμάσουν ψυχολογικά τον κόσμο να αντιδράσει δυναμικά αν χρειαστεί.

Οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Κονίτσης Ανδρέας έχουν ήδη κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση με σχετικές εγκυκλίους του και ελπίζουμε ότι και άλλοι ιεράρχες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

No comments:

Post a Comment