Tuesday, May 10, 2016

Ο κ. ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ


Ο κ. ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο άρθρο του “Η διακονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία”, που διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ, ο κ. Πέτρος Βασιλειάδης -μεταξύ άλλων ατοπημάτων- αναμένει οι πιστοί να ζητήσουν συγγνώμη από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους άλλους Οικουμενιστές αν η Μεγάλη Σύνοδος προσδώσει εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς.

Ας αρχίσουμε από τα αυτονόητα. Αυτός που χαρακτήρισε τον Οικουμενισμό παναίρεση είναι ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς η θεολογική παιδεία και η αγιότητα του οποίου είναι αδιαμφισβήτητες. Άρα ουδεμία συγγνώμη δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζητήσουμε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ή από οποιονδήποτε άλλο οικουμενιστή επειδή ακολουθούμε τους Αγίους και ομολογούμε καθηκόντως την πίστη μας.

Αυτός που οφείλει να ζητήσει συγγνώμη είναι οι οικουμενιστές επειδή προσπαθούν να επιβάλουν μια παναίρεση στην Εκκλησία. Αυτή τη συγγνώμη οφείλουν να ζητήσουν είτε κατορθώσουν να χειραγωγήσουν τη Μεγάλη Σύνοδο να προσδώσει εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς είτε όχι.

κ. Βασιλειάδη we are with a good company. Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς, Άγιος Νεκτάριος, Άγιος Λουκάς Συμφερουπόλεως, Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης, Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, Μητροπολίτης Παραμυθίας Παύλος, Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος, Όσιος Πορφύριος, Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης, Γέροντας Εφραίμ Κατουνιακιώτης, Όσιος Παίσιος, Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, Αρχιμ. Γαβριήλ Διονυσιάτης, Μοναχός Θεόκλητος Διονυσιάτης, Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης, Όσιος Ιωάννης Χοζεβίτης, Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής, Όσιος Φιλούμενος ο Νεομάρτυρας, Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος.

Εσείς οι οικουμενιστές, κ. Βασιλειάδη, ποιους έχετε για να καλύψετε τη θεολογική σας γύμνια; Τον Αγουρίδη, τον Αθηναγόρα, τον Μεταξάκη, τον Αθηναγόρα Κοκκινάκη, τον Μελίτωνα Χατζή, τον Ιάκωβο Κουκούζη, τον Στυλιανό Χαρκιακάκι, τον Μεθόδιο Φούγια, τον Δαμασκηνό Παπανδρέου, τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο Σαββάτο, τον Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα;

Πλήρης επαλήθευση των όσων γράφει για τον Οικουμενισμό ο Όσιος Παίσιος Αγιορείτης: “Μετά λύπης μου, από όσους φιλενωτικούς έχω γνωρίσει, δεν είδα να έχουν ούτε ψίχα πνευματική, ούτε φλοιό. Ξέρουν, όμως, να ομιλούν για αγάπη και ενότητα, ενώ οι ίδιοι δεν είναι ενωμένοι με τον Θεόν, διότι δεν Τον έχουν αγαπήσει.

Η μέλλουσα οργή του Θεού δεν μπορεί να αντιμετωπισθή με συνεταιρισμόν αμαρτωλών (διότι διπλήν οργήν θα λάβωμεν), αλλά με μετάνοιαν και τήρησιν των εντολών του Κυρίου.”

No comments:

Post a Comment