Wednesday, May 4, 2016

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου στις ύβρεις, τις κακοδοξίες και τους προπηλακισμούς του Σεβ. Μεσσηνίας που διατυπώθηκαν στην πρόσφατη συνέντευξή του στον κ. Αντώνη Ελευθεριάδη.

Με ένα πατερικής πνοής κείμενο που επιγράφει "Η ΟΝΤΩΣ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" απαντά με νηφαλιότητα, εκκλησιαστικό φρόνημα και θεολογική οξυδέρκεια τις θέσεις ή μάλλον τις ύβρεις και τις κακοδοξίες του Σεβ. Μεσσηνίας.

Το κείμενο του Σεβ. Ναυπάκτου αρχίζουμε από σήμερα να δημοσιεύουμε σε συνέχειες. Το αναπαράγουμε με τη βεβαιότητα ότι θα αναπαύσει απόλυτα τους αναγνώστες του ιστολογίου επειδή έχει όλα τα στοιχεία που αναπαύουν την ορθόδοξη ψυχή.

Είμαστε πραγματικά ευλογημένοι επειδή τόσο σπουδαίοι θεολόγοι, όπως ο Σεβ. Ναυπάκτου, καταθέτουν τη μαρτυρία τους στα θεολογικά και εκκλησιαστικά μας δρώμενα.

Η συμμετοχή του Σεβ. Ναυπάκτου στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο δίνει στους πιστούς τη σιγουριά ότι θα κατατεθεί με θεολογική επάρκεια  ορθόδοξη θεολογική μαρτυρία που θα καταστήσει όντως Αγία και Μεγάλη Σύνοδο την Πανορθόδοξη Σύνοδο που συνέρχεται την Πεντηκοστή στην Κρήτη.

No comments:

Post a Comment