Thursday, May 5, 2016

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ “ΓΛΑΣΤΡΑΣ” ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ


ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ “ΓΛΑΣΤΡΑΣ” ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μετά τους Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης, Πειραιώς, Κυθήρων, Φλωρίνης κτλ. ακόμη ένας ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος αρνείται να συμπεριληφθεί στην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Συγκεκριμένα ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας παραιτήθηκε από μέλος της αντιπροσωπείας ενώ το παράδειγμά του πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλοι αρχιερείς. Κι αυτά ενώ αναμένεται ότι περί τα τέλη Μαίου θα συνέλθει η Σύνοδος της Ιεραρχίας για να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος για το πώς θα κινηθεί στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Είναι παγκοίνως γνωστόν ότι στους κόλπους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος επικρατεί βαρύ κλίμα για την λίαν αμφιλεγόμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Η μεγάλη πλειοψηφία των ιεραρχών της είναι αποφασισμένη να φράξει το δρόμο των οικουμενιστών που επιδιώκουν τη θεσμοθέτηση της βαπτισματικής θεολογίας και της διηρημένης Εκκλησίας σαν πίστη της Εκκλησίας.

Η παραίτηση ιεραρχών από μέλη της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος δείχνει ότι οι ιεράρχες της συνειδητοποιούν ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας δεν θα έχουν ουσιαστικά λόγο στην πορεία της Συνόδου εξαιτίας του τρόπου αντιπροσώπευσης και των κανονισμών λειτουργίας της Συνόδου.


Είναι χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποίησε ο χαμηλών τόνων ιεράρχης Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος που παραιτήθηκε από μέλος της αντιπροσωπείας στη Μεγάλη Σύνοδο. Όπως είπε δεν ήθελε να παίξει το ρόλο της “γλάστρας”.

No comments:

Post a Comment