Monday, May 11, 2015

ΤΟ ΒΑΡΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ



ΤΟ ΒΑΡΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Από καιρό έχω επισημάνει ότι ο π. Βασίλειος Βολουδάκης είναι -λόγω των Παποκαισαρικών Μακρακιστικών του πεποιθήσεων- όχι απλά αφέρεγγυο πρόσωπο στον αντι-οικουμενιστικό αγώνα αλλά κυριολεκτικά βαρίδι. 

Η τελευταία του ασχημία με την οποία ζήτησε η Εκκλησία της Ελλάδος να αναλάβει πρωτοβουλία για να στραγγαλίσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές. Ζήτησε συγκεκριμένα η μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδος να αποψιλώσει το Πατριαρχείο από τις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών και της Διασποράς με πρόταση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η πρόταση αυτή είναι καρπός ιδεοληψίας, εμπαθείας και μικρόνοιας του εισηγητή της. 

Καταρχήν η πρόταση του π. Βασιλείου θα ανησυχήσει -ως εικός- τα μέγιστα τους Οικουμενιστές και θα τους δώσει το δικαίωμα να δυσφημίσουν τον αντι-οικουμενιστικό αγώνα.

Το πιο σπουδαίο: Ποια βαρύτητα έχει στη συνείδηση του π. Βολουδάκη ο αντι-οικουμενιστικός αγώνας; Προφανώς καμία και ιδού η απόδειξη. 

Αντί ο π. Βολουδάκης να επιδιώκει η Εκκλησία της Ελλάδος να προτείνει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος να θέσει τέρμα στα οικουμενιστικά παρατράγουδα, για να καταδικαστούν οι συμφωνίες του Μπαλαμάντ και του Σαμπεζύ, τα κακόδοξα κείμενα του Πόρτο Αλέγκρε και του Πουσάν, η βαπτισματική θεολογία και το κείμενο της Ραβέννας ζητά τι; Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος να στραγγαλίσει τον Οικουμενικό Θρόνο κατόπιν πρότασης της Εκκλησίας της Ελλάδος.!!!

Βέβαια αυτή η συζήτηση δεν θα γίνει ποτέ απλούστατα επειδή το Οικουμενικό Πατριαρχείο ουδέποτε θα συγκατατεθεί στην αυτοχειρία του. Και αφού είναι απαραίτητη η αρχή της ομοφωνίας για να προωθηθεί ένα αίτημα στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, είναι μαθηματικά εξασφαλισμένη η απόρριψη της τυχόν πρότασης της Εκκλησίας της Ελλάδος να αποψιλωθεί ο Οικουμενικός Θρόνος. 

Αυτό το γνωρίζει φυσικά ο π. Βασίλειος. Επομένως γιατί έκανε την πρόταση με πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο στον “Ορθόδοξο Τύπο” αντί να ζητήσει από τις Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας -και ει δυνατόν και της Ελλαδος- να αρνηθούν να παράσχουν ομοφωνία σε οποιανδήποτε οικουμενιστική εκτροπή;

Απλούστατα έδειξε: 
1.) ποιες προτεραιότητες έχει, 
2.) απέδειξε ότι δεν τον απασχολεί ποσώς ο αντι-οικουμενιστικός αγώνας, 
3.) έδωσε διέξοδο στις αντιπατριαρχικές εμμονές και ιδεοληψίες του και, 
4.) κατέστησε σαφές ποιος είναι το αφεντικό στον “Ορθόδοξο Τύπο”. Το τελευταίο χρήζει μεγαλύτερης ανάλυσης.

No comments:

Post a Comment