Tuesday, May 26, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΓΝΟΙΑ” ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΓΝΟΙΑ” ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε το Σώμα της Ιεραρχίας ότι ο λόγος για τον οποίο επίσπευσε την σύγκληση της Ιεραρχίας για εκλογές νέων Μητροπολιτών, ήταν τα αρνητικά σχόλια που διοχετευόντο εντός των κύκλων της Εκκλησίας αλλά και στο διαδίκτυο.

"Τα σχόλια που ακούστηκαν από διαφόρους κύκλους δεν συνάδουν με το πνεύμα της Εκκλησίας, και τα οποία θα προκαλούσαν τον σκανδαλισμό των πιστών εάν καθυστηρούσαμε και άλλο τις εκλογές", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος.”

Ώστε; 

Ο Μακαριότατος επίσπευσε την σύγκληση της Ιεραρχίας για να μη σκανδαλιστεί ο κόσμος από το παρασκήνιο της υποστήριξης υποψηφίων στο διαδίχτυο; Όχι για να την αιφνιδιάσει και για να εκτρέψει το ρεύμα που υπήρχε υπέρ των π. Ιουστίνου Μπαρδάκα και π. Γεράσιμου Φωκά, υπέρ των δικών του υποψηφίων που προωθούσε παρασκηνιακά;!!!

Συγκινητικό όντως το ενδιαφέρον και η έγνοια του Μακαριότατου να μη σκανδαλιστεί ο κόσμος. Μας λύνει μια απορία; Όταν εξέλεγε διάφορους οικουμενιστές, νεωτεριστές, εκκοσμικευμένους ή για άλλο λόγο ακατάλληλους επισκόπους, όπως τον Ιλίου Αθηναγόρα, τον Σαλαμίνος Κωνσταντίνο και τον Φαναρίου Αγαθάγγελο πώς δεν τον ενδιέφερε ο σκανδαλισμός που θα προέκυπτε; 

Οταν ξεγελούσε τον κυρό Αττικής Νικόδημο πώς δεν τον ενδιέφερε ο σκανδαλισμός του ποιμνίου του; Γιατί έτσι ξαφνικά τώρα τον βρήκε η έγνοια και το ενδιαφέρον να μη σκανδαλιστεί το ποίμνιό του; Να αναφέρουμε και τα άλλα ονόματα των ακατάλληλων αρχιερέων που προώθησε ο Μακαριότατος χωρίς να ενδιαφέρεται ποσώς για τον σκανδαλισμό του ποιμνίου; Καλύτερα όχι για να μη σκανδαλιστεί ο κόσμος που δεν ξέρει. Μακάρι να είχε ο Μακαριότατος έγνοια να μη σκανδαλιστεί ο κόσμος. Μόνον άξιους κληρικούς θα πρόβαλλε ως ιεράρχες, αλλά δυστυχώς....

No comments:

Post a Comment