Friday, May 22, 2015

ΟΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΘΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ



ΟΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΘΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι υποθήκες του πλανεμένου και Θεομπαίκτη Ιωσήφ του Βατοπαιδινού προς τους πνευματικούς του γόνους ήταν σαφέστατες. Πρέπει να καταστήσουν το Βατοπαίδι το “Βατικανό της Ορθοδοξίας” όπως μαρτυρεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος ως αυτήκοος μάρτυρας της εντολής.

Και ιδού ότι τα πνευματικά του τέκνα στοιχούνται απολύτως με την εντολή του. Παράλληλα με τα κατεψυγμένα κοτόπουλα ή μάλλον εξαιτίας αυτών, ο π. Εφραίμ έφτασε σε τέτοιο σημείο αυθάδειας ώστε παρεμβαίνει αντικανονικά στην εκλογή αρχιερέων στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος παρόλον ότι ο ίδιος ανήκει -ως Αγιορείτης- στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και επιζητεί την εκλογή του π. Γεράσιμου Φωκά και του π. Ιουστίνου Μπαρδάκα για τις κενές Ιερές Μητροπόλεις Κεφαλληνίας και Κρήνης και Καλαμαριάς αντίστοιχα.

Αυτό -ως εικός- προκαλεί αντιδράσεις στους ιεράρχες εξαιτίας του ανεπίτρεπτου της παρέμβασης του π. Εφραίμ. Πλην όμως δεν είναι ορθό να μην εκλεγούν οι δύο αυτοί κληρικοί για τις κενές Μητροπόλεις επειδή και οι δύο τυγχάνουν άριστοι κληρικοί, ανιδιοτελείς, αδιάβλητοι, ιεραποστολικοί και με υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα.

Στον μεν Γέροντα Εφραίμ ας ξεκαθαρίσουν ότι εντολές από ηγούμενο Μονής και μάλιστα άλλης δικαιοδοσίας οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν δέχονται, αλλά ότι θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. Και η συνείδηση ενός ιεράρχη δεν είναι δυνατόν να του υπαγορεύει να αρνηθεί να ψηφίσει δύο άξιους κληρικούς για αρχιερείς.

Θα είναι μεγάλη αμαρτία αν εξαιτίας της αήθους παρέμβασης του π. Εφραίμ οι δύο αυτοί άξιοι κληρικοί αποτύχουν να εκλεγούν.

Αυτές είναι, δυστυχώς, οι συνέπειες της Βατοπαιδινοποίησης (κατά το Βατικανοποίησης) της Εκκλησίας. Ο “χαμογελαστός παππούς” από την αιωνιότητα έκανε και πάλιν το θαυματάκι του.

No comments:

Post a Comment