Thursday, May 28, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Χωρίς αμφιβολία, η αγία ψυχή του Μεγάλου Γέροντος Κλεόπα Ηλίε θα αγάλλεται και θα χαίρει. Μαζί του χαίρει και η ψυχή του π. Πετρώνιου Τανάσε και διότι οι Αγιορείτες συμπατριώτες του είχαν το θάρρος να ελέγξουν με ευγένεια και ήθος, αλλά και παρρσία πολλή τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς, αλλά και τις σχισματικές ενέργειες. 

Οι εν τω Άθωνι ασκούμενοι Ρουμάνοι πατέρες, με τις κρυστάλλινης διαυγείας θέσεις τους, καυτηρίασαν: 

α) τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και συγκεκριμένα τις συναντήσεις του στην Ιερουσαλήμ, το Φανάρι και τη Ρώμη με τον αιρεσιάρχη του Παπισμού Φραγκίσκο, κατά τις οποίες συμπροσευχήθηκε μαζί του. Να θυμίσουμε ειδικότερα τις ευλογίες του Παναγιότατου προς τους Παπικούς στη φραγκοεκκλησιά της Πόλης, το λειτουργικό ασπασμό του με το Αιρεσιάρχη στον πατριαρχικό ναό, πράγμα για το οποίο πανηγύρισαν δεόντως οι Παπικοί, τους ύμνους προς τον Αιρεσιάρχη στις 29.11.2014. 

β) Οι Ρουμάνοι πατέρες δεν δίστασαν να καυτηριάσουν τη στάση της Ρουμανικής Εκκλησίας, που έστειλε εκπροσώπους της να συγχαρούν τον αιρεσιάρχη του Παπισμού, λες κι ήταν Ορθόδοξος προκαθήμενος. Φανταστείτε τον Άγιο Λεόντα Ρώμης να συγχαίρει τον Διόσκορο, τον Άγιο Αθανάσιο να συγχαίρει τον αρειανό Γεώργιο Αλεξανδρείας, τον Αγιο Νικόλαο και τον Άγιο Αντώνιο τον Μέγα να συγχαίρουν τον Άρειο!!! 

γ) Από την κριτική τους δεν παρέλειψαν ούτε τις συνόδους όσων Ορθοδόξων Εκκλησιών έστειλαν στη Ρώμη εκπροσώπους για να συγχαρούν τον Αιρεσιάρχη.

δ) Δεν χαρίστηκαν σε κανένα. Έψεξαν με παρρησία όσους επισκόπους, λοιπούς κληρικους, μοναχούς και λαϊκούς συμμετείχαν σε συγκρητιστικές διαθρησκειακές και διαχριστιανικές συναντήσεις. 

ε) Όμως από την κριτική τους δεν ξέφυγαν κι οι σχισματικοί, που ακρίτως εγκαταλείπουν την Εκκλησία για να πήξουν παρασυναγωγές και σχίσματα, προς έκδηλην αγαλλίασιν των οικουμενιστών. Οι Ρουμάνοι πατέρες ψέγουν όσους, ψευδέστατα και αναληθώς, υποστηρίζουν ότι η Ρουμανική Εκκλησία απώλεσε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος επειδή μέλη της παρασύρθηκαν στον οικουμενισμό. Όλους αυτούς τους «αποτειχιστές», όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται οι σχισματικοί, οι οικουμενιστές τους εξουδετερώνουν με μια κίνηση του μικρού τους δακτύλου. Αντί να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, του Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου και του π. Γεώργιου Γρηγοριάτη (Καψάνης) εγκαταλείπουν τη σωστική κιβωτό, την Εκκλησία. 

Συγχαίρουμε εκ μέσης καρδίας τους Αγιορείτες πατέρες που συνεχίζουν στην εποχή μας την αγιορείτική παράδοση της προάσπισης της Πίστεως, όταν τόσοι άλλοι κάνουν τον ανήξερο ή κοιμούνται ύπνον νήγρετον.

No comments:

Post a Comment