Friday, May 22, 2015

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ;



ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΕΡΙ ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ’’, ΕΠΕΚΡΑΤΗΣΕ ΜΑΚΡΑ ΣΙΓΗ… ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ

(Δεν τους αρκούν οι τόσες ‘’προφητικές’’  αναφορές του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού περί λυσσαλέας πληγής στην Κύπρο, που έχουν ολότελα διαψευστεί;)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Τώρα που παρήλθε ικανός χρόνος από τις μέρες του ενθουσιαστικού παραληρήματος των φανατικών υποστηρικτών του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού ‘’περί πολιτειακής ανωμαλίας’’,  επεκράτησε νεκρική σιγή. 

Την ακατάσχετη ενθουσιαστική φλυαρία, με τίτλους και υπότιτλους, περί «απίστευτης επαλήθευσης της ‘’προφητείας’’ του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού», ακολούθησε σιγή ιχθύος. Γιατί δεν ομιλούν πια;

Τώρα που καμιά πολιτειακή ανωμαλία δεν έγινε και έχουν γίνει όλα σύμφωνα με τις συνταγματικές πρόνοιες, σιώπησαν. Φυσικά όλα τούτα ‘’ισοκρατούνται’’ από την συνένοχη σιωπή όσων γνωρίζουν τις αδυσώπητες προηγούμενες διαψεύσεις των ‘’προφητειών’’ του.

Αν και οι τόσες ‘’προφητικές’’  αναφορές περί πολέμου στην Κύπρο, έχουν διαψευστεί παντελώς, εξακολουθούν να αφήνουν να αιωρείται το ψεύδος περί προφητικού χαρίσματός του

Μεγάλη εντύπωση προξενεί η σιγή που ακολούθησε. Άνθρωποι είμαστε, κάποιοι έχουν προβληματιστεί, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που παντοιοτρόπως επιζητούν να τον παρουσιάζουν ως έχοντα προφητικό χάρισμα. Δεν ρωτούν τους πρώτους μοναχούς της συνοδείας του, αν είναι αληθές  το γεγονός ότι αυτός ο μοναχός κατατρόμαζε τον κόσμο περί λυσσαλέας πληγής της Κύπρου και ο Άγιος Παΐσιος παρηγορούσε με τη χαρακτηριστική του φράση «οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν τυλιγμένα στο ζωνάρι τους»;

Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι και ο Άγιος Παΐσιος, ομίλησε για καταστροφή στην Κύπρο αλλά 12 ημέρες πριν την Τουρκική εισβολή. Στο βιβλίο «Γέρων Παΐσιος 1924-1994, Προφητείες του γ. Παϊσίου για Εθνικά Θέματα -Αλεξανδρούπολη 2014 (Επιλογή κειμένων: Ανέστης Μαυροκέφαλος)», αναφέρεται το εξής από τον κ. Τσέτο Χρήστο, ε.α. Θεσσαλονίκη «Κατάγομαι από το Χιλιομόδι Κορινθίας. Είμαι απόστρατος αξιωματικός, επισμηναγός στο βαθμό. Την 8η Ιουλίου 1974 επισκέφτηκα τον Γέροντα Παΐσιο στο κελί του.  Καθίσαμε μαζί αρκετές ώρες, σχεδόν όλο το απόγευμα. Μιλήσαμε για αρκετά θέματα. Στο τέλος άρχισε να μου μιλάει για την επικείμενη απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο. Ήταν τόσο σαφής. Στο τέλος άρχισε να μου μιλάει για την επικείμενη απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο. Ήταν τόσο σαφής. Έβλεπε τα πράγματα σαν να γινόταν εκείνη τη στιγμή. Δηλαδή, έβλεπε τα πλοία να πλησιάζουν το λιμάνι της Κερύνειας και την αποβίβαση των τεθωρακισμένων στην παραλία. Έβλεπε τον Τούρκικο στρατό και τα αυτοκίνητα να προελαύνουν, έβλεπε τα χωριά που κατελάμβαναν οι Τούρκοι, να αδειάζουν. Έβλεπε τους Τούρκους να σκοτώνουν τους Κυπρίους και να κάνουν διάφορα κακά. Τα διηγόταν με τέτοιο τρόπο, σαν να ήταν παρών. Μου έκανε τρομερή εντύπωση. Όταν είδε ότι γινόταν πάλη σώμα με σώμα με τους Κυπρίους, όταν χύθηκε το πρώτο αίμα, ο Γέροντας σήκωσε τα χέρια στον ουρανό και με δάκρυα στα μάτια είπε ‘’Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον’’».

Ο Άγιος  Παΐσιος, μετά δακρύων και με τρισσή ικεσία «Κύριε ελέησον», ανέφερε τα λόγια εκείνα, ενώ ο γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός  «ισοκράτησε» αλλοτρόπως, τη «λανθάνουσα προφητεία» του, με τον χαρακτηριστικό του γέλωτα. Ας δουν οι φανατικοί το σχετικό βίντεο στη συζήτηση με τον θεολόγο κ. Νίκο Νικολαΐδη στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’ο Λόγος».

Όταν θα παρέλθει γι’ αυτούς ο καιρός των παχέων αγελάδων, θα είναι αλλιώς τα πράγματα. Τώρα τους κρατάνε με  αναφορές περί ακραίων τοποθετήσεων, συκοφαντιών, νοσηρών ανθρώπων κλπ. «Μην τους ακούς αυτούς», συμβουλεύουν επί του παρόντος, προκαλώντας σύγχυση μεγάλη και έτσι παρουσιάζονται τα αδιακρίτως λεχθέντα ως «προλεχθέντα». 

No comments:

Post a Comment