Saturday, May 30, 2015

ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο Amen.gr:

“Την πολύτιμη συνεισφορά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου στους διαλόγους με τους ετερόδοξους επεσήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

Ειδικότερα αναφερόμενος στη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στους διαλόγους με τους ετερόδοξους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι αποτελεί “πολύτιμο στέλεχος όχι μόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και της Ορθοδοξίας.” 

“Είναι το δεξί χέρι του Προέδρου του Διαλόγου με την Καθολική Εκκλησία του Μητροπολίτη Περγάμου και σε άλλα οικουμενικά φόρουμ” είπε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας για να προσθέσει με νόημα: Εκφράζει την αυθεντική φωνή της Ορθοδοξίας. Τον χρειαζόμαστε και τον εκτιμούμε”.

Σχολιάζουμε κάποια σημεία της δήλωσης του Παναγιότατου:

1.) Δεν υπάρχει καμιά “καθολική Εκκλησία”, όπως την χαρακτηρίσατε Παναγιότατε, και το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα. Υπάρχει μόνον το Πατριαρχείο της παλαιάς Ρώμης, που έχει εκπέσει στην αίρεση, και το οποίο είναι γνωστό ως Βατικανό. Οι Παπικοί μπορούν να αποκαλούνται Λατίνοι και Φράγκοι και δεν είναι σε καμία περίπτωση Εκκλησία. Ούτε Ρωμαίοι είναι, ούτε καθολικοί είναι. Εσείς κατεξοχήν είστε ο Πατριάρχης των Ρωμηών και η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι “καθολική”, όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της πίστεως.

2.) Αλλά, αφού αναγνωρίζετε το Βατικανό ως Εκκλησία και στοιχείστε στην κακοδοξία της συμφωνίας του Μπαλαμάντ που αναγνωρίζει έγκυρα μυστήρια στους Παπικούς, φυσικό είναι να επαινείτε τον Σεβ. Μεσσηνίας ο οποίος -όπως πολύ καλά γνωρίζετε-, είναι κόκκινο πανί για τους πιστούς εξαιτίας της κακοδοξίας του για τη “διηρημένη Εκκλησία” και όχι μόνον.

3.) Ότι ο Σεβ. Μεσσηνίας είναι το δεξί χέρι του Σεβ. Περγάμου επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση του στη συνείδησή μας, αφού είναι γνωστόν ότι ο Σεβ. Περγάμου είναι ο επιτελάρχης των οικουμενιστικών σχεδιασμών του Φαναρίου, όπως είναι εξίσου γνωστόν ότι έχει διατυπώσει κακόδοξες θεολογικές θέσεις εν οις και η "βαπτισματική θεολογία".

4.) Ο ισχυρισμός σας ότι ο Σεβ. Μεσσηνίας εκφράζει την αυθεντική φωνή της Ορθοδοξίας, προκαλεί σε όλους μας βαθύτατο πόνο και ταυτόχρονα αφήνει εσάς ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο.

No comments:

Post a Comment