Sunday, May 24, 2015

ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΕΣ ΠΑΡΕΙΕΣ ΚΙ ΕΡΥΘΡΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ



ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΕΣ ΠΑΡΕΙΕΣ ΚΙ ΕΡΥΘΡΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ακούγεται και πάλι η πολεμική ιαχή των  «προοδευτικών» δυνάμεων, που βάλθηκαν να «εκσυγχρονίσουν» το λαό μας και πολεμούν την Εκκλησία του Χριστού, που σαν ψαροκόκκαλο, τους κάθησε στο λαιμό και δεν μπόρεσαν  να την καταπιούν. 

Η σύγχρονη αυτή Ιεζάβελ, βρήκε θέμα της πολεμικής  τις τελευταίες μέρες τις … εισαγωγικές εξετάσεις! Σε πολλές μητροπόλεις οι νέοι, αφού κουράστηκαν μελετώντας και προετοιμάζοντας τον εαυτό τους, κατέφυγαν στην Εκκλησία, και ζήτησαν τις προσευχές των λειτουργών της για την επιτυχία τους. Πολλά πυρά δέχθηκε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, γιατί τέλεσε τη θεία λειτουργία για τους νέους αυτούς και στο τέλος έδωσε στον καθένα τους κι ένα στυλό με την επιγραφή «ο Θεός μαζί σου». 

Οι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέλουν οπωσδήποτε η Εκκλησία του Χριστού να τεθεί στο περιθώριο, να μείνει άφωνη και περιδεής στη γωνία, να σβήσει από το χάρτη. Δεν μπορούν να ξεχάσουν τις λαμπρές μέρες της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Σοβιετίας και των δορυφόρων της, κατά τις οποίες η Εκκλησία καταπιέστηκε και διώχθηκε με πολλούς τρόπους: Με εξορίες, με φυλακίσεις, με εκτελέσεις, με συστηματική αθεϊστική προπαγάνδα, με γκρέμισμα ή κλείσιμο των ναών κ.τ.ο. Ο Ανατόλυ Λουνατσάρσκυ ήταν κυνικά σαφής: θα ολοκληρώσουμε το έργο του Νέρωνα και του Διοκλητιανού. 

Μήπως στην Ελλάδα υστέρησαν τα συντρόφια; Θυμίζω μονάχα το θούριο «δεν θέλουμες παπάδες, δεν θέλουμ’ εκκλησιές, μον’ θέλουμε συντρόφους, με τις παλληκαριές». 

Πάντως στη Σοβιετία, στο απόγειο της δυνάμεως της, παρά την φοβερή προπαγάνδα του Κομμουνιστικού κόμματος οι μαθητές ήταν αδιόρθωτοι. Επέμεναν να ζητάνε τη βοήθεια των Αγίων στις εξετάσεις! Μια φορά που έκοβα βόλτες στο κοιμητήριο του Σμαλιένσκ, στην Αγία Πετρούπολη (πρώην Λένινγκραντ), φτάνοντας στην εκκλησία της Αγίας Ξένης, της δια Χριστόν σαλής, είδα ότι οι τοίχοι ήταν γιομάτοι με επιγραφές από μολύβι. Ρώτησα την ξεναγό μας τη Σβιετλάνα κι αυτή που απάντησε ότι οι μαθητές κι οι φοιτητές καταφεύγουν εκεί και με τα γραπτά τους σημειώματα ζητάνε  τη βοήθεια της Αγίας. Πολλές φορές, μου είπε, βάζουν και χαρτάκια με τα αιτήματά τους κάτω από την κλειστή πόρτα της εκκλησίας. 

Ας το χωνέψουν οι σύντροφοι. Η Ορθοδοξία είναι τρόπος ζωής. Αν δεν το καταλαβαίνουν, πρόβλημά τους. Οι νέοι κάτι ξέρουν.

No comments:

Post a Comment