Saturday, May 16, 2015

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ



Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Του Πανοσ. Αρχιμ Ιωήλ Κωνστάνταρου
=====

H οικογένεια που βιώνει τα Ελληνορθόδοξα ιδεώδη και τις ευλογημένες πατρικές μας παραδόσεις ουδεμία σχέση έχει με τις ξενόφερτες αντιλήψεις και πρακτικές που στην εφαρμογή τους τινάσσουν στον αέρα τον θεσμό τής οικογένειας. Το δράμα που όλοι μας ζούμε σήμερα σε όλη την πατρίδα μας και στον τομέα αυτό επιβεβαιώνει τραγικά τού λόγου το αληθές.

Αλλά ποιος θα στηρίξει την τσακισμένη Ελληνική οικογένεια; Ο κρατικός φορέας; Μα αυτός την έφερε εδώ που βρίσκεται και μέσω αθεΐας ετοιμάζεται να της ρίξει την χαριστική βολή.

Πού αλλού λοιπόν θα βρει στοργή και στήριγμα η “κατ' οίκον εκκλησία” και από πού θα λάβει δυνάμεις για να ανορθωθεί και να συνεχίσει την πορεία της; 

Πουθενά αλλού παρά στον Χριστό. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Στις παραδόσεις μας και στον αγώνα για ευλογημένη οικογενειακή ζωή.

Και ας κλείσουμε με τον Ιερό Χρυσόστομο που τόσα εκήρυξε για την οικογένεια.
“Αγών έστω και παλαίστρα αρετής η οικία, ίνα, εκεί καλώς γυμνασόμενος, μετά πολλής της επιστήμης τοις εν αγορά προσβάλης”.

Δηλ. ας γίνει το σπίτι σου στίβος και παλαίστρα αρετής, ώστε, αφού γυμναστείς εκεί με επιμέλεια, να αντιμετωπίσεις με πολλή γνώση και τέχνη τούς ανθρώπους τής αγοράς.

No comments:

Post a Comment