Thursday, May 7, 2015

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ κ. ΝΕΟΦΥΤΟ



ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ κ. ΝΕΟΦΥΤΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο “Ρωμαίικο οδοιπορικό”:

“Ὁ Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος φιλοξενούμενος στήν ἐκπομπή τῆς κυπριακῆς τηλεόρασης "Μαζί στο ΡΙΚ", μέ τήν Ἐλίτα Μιχαηλίδου, πού μεταδόθηκε στίς 27 Ἀπριλίου 2015, μιλᾶ γιά τήν Κύπρο, τόν βίωμα τοῦ πόνου καί τῆς ἀπώλειας πού γεύτηκε στήν παιδική καί ἐφηβική του ἡλικία στήν κατεχόμενη Ζώδια, τίς προσωπικές του ἐμπειρίες κοντά στούς συγχρόνους Ἁγίους Παΐσιο, Πορφύριο καί γέροντα Ἰάκωβο Τσαλίκη, τήν σημασία τῆς Ὀρθόδοξης Πίστης καί τόν προφητικό λόγο πολλῶν Ἁγίων ἀνθρώπων τοῦ Θεοῦ."

Το πιο πάνω εισαγωγικό κείμενο αφορά βίντεο συνέντευξης του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου στο οποίο ο Πανιερότατος εκφράζει το μεγάλο πόνο του για την προσφυγιά, για την ορφάνια και για το δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τον αδελφό του όταν ήταν έφηβος. Συγκινεί πολύ ο Σεβασμιότατος με τον ανθρώπινο πόνο του που διηγείται με ειλικρίνεια και πηγαιότητα.

Από τη συνέντευξη επίσης καταγράφουμε με μεγάλη χαρά ότι ο Σεβασμιότατος Μόρφου κατακεραυνώνει έμμεσα -χωρίς να αναφέρει ονομαστικά- τον πλανεμένο μοναχό Ιωσήφ Βατοπαιδινό που θεωρεί ότι δήθεν το έμβρυο δεν έχει ψυχή πριν τον τρίτο μήνα της κυήσεως και ανοίγει έτσι παράθυρο για να δικαιολογηθεί θεολογικά το φρικτό αμάρτημα της έκτρωσης.

Θερμή μας παράκληση προς τον Σεβ. Μόρφου είναι τον μέν πλανεμένο και Θεομπαίκτη μοναχό Ιωσήφ Βατοπαιδινό να κατακεραυνώσει ονομαστικά για να γνωρίζουν οι χριστιανοί πόσο επικίνδυνες είναι πολλές ετεροδιδασκαλίες του και να αναλάβει πρωτοβουλία να πάρει το θέμα στη Σύνοδο για να τύχει Συνοδικής καταδίκης ο πλανεμένος μοναχός. 

Τον παρακαλούμε επίσης θερμά την επίμαχη συνέντευξη για το Ισλάμ, που είναι ακόμη αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Μόρφου, να κατεβάσει για να μη σκανδαλίζονται ψυχές εξαιτίας της προτροπής του στους ορθόδοξους χριστιανούς να διαβάζουν το Κοράνι. 

Σεβασμιότατε! Η φιλία δεκαετιών που μας συνδέει μου επιτρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι σε τίποτε δεν θα μειωθείτε στα μάτια των πιστών αν κατεβάσετε την επίμαχη συνέντευξη. Αντίθετα θα ανεβείτε πολύ ψηλά και στα μάτια του Θεού και στα μάτια του ποιμνίου σας.

No comments:

Post a Comment