Thursday, May 1, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΦΗΚΕΣ ΠΟΥ "ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ"


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΦΗΚΕΣ ΠΟΥ "ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Διαβάσαμε στη Romfea.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Δήλωση για την αγιοποίηση του πάπα Ιωάννη Παύλου του 2ου και του Πάπα Ιωάννη του 23ου, έκανε ο Πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα.

"Ο Πάπας Ιωάννης ο Β΄ και ο Πάπας Ιωάννης ο 23ος, με την διακονία τους δεν άλλαξαν μόνο την Καθολική Εκκλησία αλλά ολόκληρο τον κόσμο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτείων ο Πάπας Ιωάννης ο 23ος έπαιξε σημαντικό ρόλο για την επίτευξη της ειρήνης στον κόσμο, ενώ άλλαξε τις σχέσεις της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας με άλλες θρησκείες.

Τέλος μιλώντας για τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, τόνισε ότι βοήθησε ώστε να σταματήσει ο κουμμουνισμός στην Ανατολική Ευρώπη.

"Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ ήταν κατά του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και της γενοκτονίας στην Ρουάντα, ενώ τα λόγια του ενεπνεύσαν πολλούς νέους", πρόσθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.”

Σαφέστατα και αληθέστατα αυτά που αναφέρει ο Πρόεδρος Ομπάμα.

Οντως, επί Πάπα Ιωάννη ΧΧΙΙΙ, το Βατικανό, με τη θεωρία των “Αβρααμικών θρησκειών”, διεύρυνε τους ορίζοντες του Οικουμενισμού ώστε να περιλάβει, όχι μόνον τον διάλογο με τις χριστιανικές Ομολογίες αλλά και με το Ισλάμ και με τον Ιουδαισμό.

Μόνον που αυτό δεν κατανούμε τι έχει να κάνει με την αγιότητα.

Πολιτικάντης ήταν οπωσδήποτε ο “Αγιότατος” Ιωάννης ΧΧΙΙΙ! Αλλά Αγιος; Από πού και ως πού;

Οσο για το ρόλο του Πάπα Ιωάννη-Παύλου Β΄(Βοιτύλα) για να γκρεμιστεί το “σιδηρούν παραπέτασμα” ουδείς αμφιβάλλει. Εμείς θα προσθέταμε και για τη διάλυση και για το αιματοκύλισμα των Βαλκανίων έβαλε το χεράκι του ο “Αγιότατος επίσκοπος της αδελφής Εκκλησίας της πρεσβυτέρας Ρώμης” όπως τον αποκαλούν οι Οικουμενιστές.

Αλλά Άγιος από πού και ως πού;

Δεν μας λέγει καλύτερα ο Πρόεδρος Ομπάμα ότι χρειάζεται το κύρος του Πάπα Φραγκίσκου, τις ψήφους και την αρωγή των οπαδών του Βατικανού στις ΗΠΑ και γι' αυτό κάνει αυτές τις δηλώσεις;

Κλείνουμε το σημείωμά μας με την παράθεση του σχολίου ανώνυμου σχολιογράφου της ανάρτησης που υπογράφει με το ψευδώνυμο Δημήτριος Σ.: "Ο Ομπάμα που βράβευσε "για το κουράγιο της" ακτιβίστρια υπέρ των εκτρώσεων, επαινεί και τους αγιοποιημένους πάπες. Ψεύτικοι έπαινοι για ψεύτικους αγίους.."


No comments:

Post a Comment