Tuesday, May 13, 2014

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΡΛΟΥΤΣΟΥ



ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΡΛΟΥΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Βαθύτατη θλίψη προκαλούν οι δηλώσεις του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση του Παναγιότατου με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Οχι απλά επειδή -ως μη όφειλε- επιδοκιμάζει αυτή τη συνάντηση, αλλά κυρίως για όσα είπε αναφορικά με τα υποτιθέμενα κέρδη από τη συνάντηση του Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο Στ΄ πριν 50 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα ο π. Αλέξανδρος είπε ότι εξαιτίας της συνάντησης τελούνται μικτοί γάμοι μεταξύ Ορθοδόξων και Παπικών. Δυστυχώς αυτό το θεωρεί ευλογία λες και αγνοεί ότι -πλείστες όσες φορές- αυτό σημαίνει ότι, όχι μόνον η Ομογένεια, αλλά και η Ορθόδοξη Εκκλησία, χάνουν μέλη που προσχωρούν στην παπική αίρεση.

Το ακόμη πιο θλιβερό είναι ότι ο π. Αλέξανδρος υιοθετεί την πλάνη περί των “δύο πνευμόνων” και των δύο “αδελφών Εκκλησιών”. Δεν περιορίζεται σε δημοσιοσχετιστικά λόγια για τη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά συνευδοκεί με την προδοτική για την Ορθοδοξία συμφωνία του Μπαλαμάντ.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για τις θέσεις του π. Αλέξανδρου αλλά και την έκπληξή μας για τη στάση του.

Μέχρι τώρα -εσφαλμένα προφανώς- θεωρούσαμε ότι ασχολείτο με τη διοίκηση της Εκκλησίας και με την εκπροσώπησή Της στην Αμερικανική Πολιτεία.

Με τις δηλώσεις του βίντεο ο π. Αλέξανδρος καθιστά σαφές ότι είναι συνειδητός Οικουμενιστής.

Κρίμα, επειδή -αν εμφορείτο από ορθόδοξα φρονήματα- θα μπορούσε να βοηθήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο να κινείται στους διαλόγους προς την ορθή κατεύθυνση εξαιτίας της πανθομολογούμενης επιρροής που ασκεί στον Παναγιότατο.

No comments:

Post a Comment