Tuesday, May 20, 2014

ΟΙ ΕΡΩΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΔΩΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ...



ΟΙ ΕΡΩΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΔΩΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων dogma.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Ιωάννη Λότσιου: 

«Αγαπητέ Πάπα Φραγκίσκο, είμαστε μια ομάδα γυναικών από όλη την Ιταλία (και αλλού) και Σας γράφουμε για να γκρεμιστεί το τείχος της σιωπής και της αδιαφορίας που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα. Κάθε μια από εμάς έχει ή επιθυμεί να αποκτήσει ερωτική σχέση με κληρικό με τον οποίο είναι ερωτευμένη». 

Με αυτά τα λόγια ξεκινούν το γράμμα τους προς τον Πάπα Φραγκίσκο 26 Ιταλίδες, που θέτουν για μια ακόμη φορά το θέμα της αγαμίας του κλήρου στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ζητούν να συναντηθούν με τον ίδιο.

Οι γυναίκες που υπογράφουν με τα μικρά τους ονόματα, το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους, αλλά και την πόλη στην οποία κατοικούν, αποφάσισαν να απευθυνθούν στον Πάπα, επειδή θέλουν να υπάρξει η δυνατότητα στους Ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς να κάνουν οικογένεια.

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε» αναφέρει η επιστολή, «πολλά έχουν ειπωθεί από εκείνους που είναι υπέρ της προαιρετικής αγαμίας, αλλά πολύ λίγα είναι γνωστά σχετικά με τον καταστροφικό πόνο μιας γυναίκας που είναι βαθιά ερωτευμένη με έναν ιερέα. Εμείς ταπεινά ακουμπάμε τον πόνο μας στα πόδια σας με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, όχι μόνο για εμάς, αλλά για το καλό όλης της Εκκλησίας» του γράφουν.

Όμως, οι γυναίκες υποστηρίζουν στην επιστολή τους προς τον Πάπα ότι οι άνδρες τους θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν την Εκκλησία με «μεγαλύτερο πάθος», αν υποστηρίζονταν από μια γυναίκα που τους αγαπάει και που θα έχουν παιδιά. 

Σημειώνουν μάλιστα πως έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα οι επιλογές που έχουν οι κληρικοί είναι δύο. Είτε να εγκαταλείψουν την ιεροσύνη είτε να διατηρήσουν τις σχέσεις κρυφές.

Η επιστολή των 26 γυναικών -που προσφωνούν μάλιστα τον Πάπα ως “αγαπητέ”, αντί ως “Αγιε Πατέρα” ή “Αγιότατε”, όπως συνηθίζουν οι Παπικοί- παρουσιάζει ενδιαφέρον από πολλές απόψεις. 

Καταρχήν για τη θρασύτητά τους να γράψουν στον Πάπα Φραγκίσκο ότι είναι ερωμένες των φραγκοπαπάδων.

Στη συνέχεια για να τον απειλήσουν ότι οι φραγκοπαπάδες θα συνεχίσουν τις παράνομες σχέσεις ή θα αποσχηματιστούν αν δεν εγκρίνει τον γάμο των φραγκοπαπάδων.

Υστερα επειδή θέτουν το θέμα της αγαμίας του κλήρου, όχι στη θεολογική του βάση, αλλά στην προσωπική συναισθηματική του βάση. Του λένε δηλαδή: “Είμαστε ερωτευμένες με τους φραγκοπαπάδες και έχουμε εξώγαμα παιδιά και αισθανόμαστε άβολα και εμείς και οι έκφυλοι φραγκοπαπάδες που έχουν παράνομες σχέσεις και τα νόθα παιδιά που γεννήθηκαν από αυτές τις σχέσεις, γι’ αυτό εσύ άλλαξε το θεσμό της υποχρεωτικής αγαμίας του κλήρου.”

Εδώ οδηγούν οι επικοινωνισμοί του “φιλελευθερισμού” του Πάπα Φραγκίσκου. Δεν έφταναν οι φεμινίστριες που ζητούν να καθιερωθεί ιερωσύνη των γυναικών ή να εκλεγούν καρδινάλιοι και η πηδηχτούλα τραγουδίστρια φραγκοκαλόγρια, τώρα έχουμε τις παλλακίδες των φραγκοπαπάδων να ζητούν να τον συναντήσουν για να του πουν τα κατορθώματά τους και να του ζητήσουν να αλλάξει ένα χιλιετή θεσμό του Βατικανού μόνον και μόνον για να βολευτούν συναισθηματικά! 

Η αναισχυντία σε όλο της το μεγαλείο.

Βεβαίως κακώς επεβλήθη η υποχρεωτική αγαμία του κλήρου στους Παπικούς. Ο Οσιος Παφνούτιος -μεγάλος ασκητής ο ίδιος- με βάση τη διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου, απέτρεψε την Α΄Οικουμενική Σύνοδο να πάρει παρόμοια απόφαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ερωμένες των φραγκοπαπάδων νομιμοποιούνται να ζητούν τέτοια αλλαγή του θεσμού για να τακτοποιηθούν συναισθηματικά και μάλιστα να δημοσιεύουν, αντί να στέλλουν προσωπική επιστολή στον Πάπα, για να διαλαλήσουν την αναισχυντία τους.

No comments:

Post a Comment