Saturday, May 17, 2014

ΝΕΑ ΕΞΑΡΣΗ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ



ΝΕΑ ΕΞΑΡΣΗ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Δεν υπάρχει κόμμα ή κοσμικός οργανισμός ή οικονομική επιχείρηση που ανέπτυξε το δημοσιοσχετισμό στο βαθμό που τον ανέπτυξε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου από την ημέρα -κρίμασιν οις Κύριος οίδεν- που το μοναστήρι έπεσε στα χέρια του αρχιθεομπαίκτη, τρομολάγνου και πλανεμένου μοναχού Ιωσήφ Βατοπαιδινού.

Δεν υπάρχει ευκαιρία που να μην αδράξουν κυριολεκτικά από τα μαλλιά οι ιθύνοντες της Μονής για να προσκαλέσουν κορυφαίους πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες για να αυτοπροβληθούν και για να γεμίσουν το διαδίχτυο και τα άλλα ΜΜΕ με φωτογραφικό υλικό και αναλυτικό ρεπορτάζ.

Αν κάνετε έρευνα για να διαπιστώσετε πόσες μέρες του χρόνου υπάρχουν κατά τις οποίες δεν φιλοξενούνται στο μοναστήρι υπεροχικά πρόσωπα ή δεν γυρίζει ο Πανοσ. Καθηγούμενος Αρχιμ. Εφραίμ για να μοιράζει επιταγές και κοτόπουλα ή για να προβάλλει την ταινία αυτοδιαφήμισης της Μονής, που οι ίδιοι γύρισαν, θα απογοητευτείτε οικτρά.

Ο αλήστου μνήμης Ιωσήφ Βατοπαιδινός κόντεψε να ξεκληρίσει κυριολεκτικά πριν λίγα χρόνια το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. 

Διοργάνωσε πολυαρχιερατικές αθλιότητες για να προβάλει τη Μονή Βατοπαιδίου, στις οποίες προσκάλεσε και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο με πλειάδα Αλεξανδρινών Αρχιερέων μεταξύ των οποίων και τον οσιακής βιοτής επίσκοπο Μαδαγασκάρης Νεκτάριο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους με το δυστύχημα που συνέβηκε με το ελικόπτερο Σινούκ που τους μετέφερε στο μοναστήρι.

Τώρα ο σημερινός Πατριάρχης Αλεξαδρείας έσπευσε μετά συνοδείας στο Βατοπαίδι για να πάρει τα δικά του κοτόπουλα αφού διανύουμε περίοδο ισχνών αγελάδων και η πολύφερνος νύμφη Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου έγινε το “Βατικανό της Ορθοδοξίας” όπως το οραματιζόταν ο πλανεμένος Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός.

Και το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Γιατί ο Παναγιότατος και η περί αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου σιωπούν αφού δικό τους έργο και ευθύνη είναι να ανακαλέσουν σε τάξη τους ασχημονούντες -με κάθε εκδήλωση εκκοσμίκευσης- πατέρες;

Αραγε επειδή και οι ίδιοι καρπούνται των ευεργεσιών της Μονής; 

Μήπως επειδή είναι πολύ απασχολημένοι για να προετοιμάσουν την χωρίς νόημα και σκοπό κοσμοιστορική συνάντηση με τον “Αγιότατο επίσκοπο της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης” Πάπα Φραγκίσκο, όπως αποκαλούν τον αιρεσιάρχη του Βατικανού οι Οικουμενιστές;

No comments:

Post a Comment