Tuesday, May 20, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Με συναισθήματα βαθύτατης πικρίας και πλήρους απογοήτευσης ακούμε τον Παναγιότατο -στο βίντεο της ανάρτησης-, να ομολογεί χωρίς ενδοιασμό, ότι κινείται σταθερά στη γραμμή του Οικουμενισμού με βάση την προδοτική για την Ορθοδοξία συμφωνία του Μπαλαμάντ η οποία αναγνώρισε ως έγκυρα τα μυστήρια των Παπικών.

Ο Παναγιότατος αποκαλεί το Βατικανό Εκκλησία και τον αιρεσιάρχη της Ρώμης  πρωθιεράρχη της Δυτικής Εκκλησίας υπονοώντας φυσικά ότι θα συναντηθεί μαζί του ως ο πρωθιεράρχης της Ανατολικής Εκκλησίας.

Με τη δήλωση αυτή προωθεί τη διαχρονική -από την εποχή του Μεγάλου Αποστάτη της πίστης μας Πατριάρχη Αθηναγόρα- κακαδοξία περί Ανατολικής και Δυτικής Εκκλησίας την οποία εκπροσωπεί εις μεν την Δύση ο Πάπας Φραγκίσκος εις δε την Ανατολή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιότατος φυσικά λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο επειδή η πανίσχυρη Εκκλησία της Ρωσίας δεν θα του επιτρέψει ποτέ να κάνει οποιονδήποτε βήμα που θα τον αναγνώριζε ως Πάπα της Ανατολής.

Πέραν του αντιρεαλιστικού στόχου του Παναγιότατου επισημαίνουμε την εμμονή του σε κακοδοξίες ολκής (αναγνώριση μυστηρίων σε αιρετικούς, βατικάνεια αντίληψη του πρωτείου τιμής που απολαμβάνει, θεώρηση της Παπικής αιρέσεως ως αδελφής Εκκλησίας, οικουμενιστική αντιευαγγελική ερμηνεία του Κυριακού "ίνα πάντες εν ώσιν" κοκ.).

Ουδένα φυσικά δεσμεύουν οι κακοδοξίες που διατυπώνει ο Παναγιότατος. Ούτε και θα εκπροσωπήσει με καμία έννοια την Ορθοδοξία κατά την επικείμενη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο. 

Το μόνο που επιτυγχάνει ο Παναγιότατος με αυτές τις κινήσεις είναι να αυξήσει την υπάρχουσα τεράστια δυσφορία του ποιμνίου του σε βάρος του για τους οικουμενιστικούς του ακροβατισμούς, οι οποίοι -σε τελευταία ανάλυση- θα καταλήξουν σε βάρος του ιδίου του Πατριάρχη μας και σε βάρος του Οικουμενικού Θρόνου και πιθανότατα σε βάρος της ενότητας της Ορθοδοξίας.

No comments:

Post a Comment