Saturday, May 10, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Παναγιότατου στη Γερμανία όπου μεταβαίνει σήμερα για πολυήμερο ταξίδι με την ευκαιρία των εορτασμών για τα πενηντάχρονα της ίδρυσης της Μητροπόλεως Γερμανίας, η οποία αριθμεί 100 ενορίες και 450,000 πιστούς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις με θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες ανωτάτου επιπέδου της Γερμανίας. Οχι μόνον σεβόμαστε, αλλά και εκφράζουμε τη χαρά μας γι’ αυτό, επειδή ως Ελληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι πονούμε αφάνταστα και συμπάσχουμε για το ανεκδιήγητο δράμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των ελάχιστων Ρωμηών της Βασιλεύουσας, της Ιμβρου, της Τενέδου και άλλων περιοχών της Τουρκίας και κατονοούμε πόσο σημαντικό είναι για τον Παναγιότατο να ζητά τη βοήθεια των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών των ισχυρών χωρών του κόσμου για να μπορεί το Πατριαρχείο να επιβιώνει.

Εκφράζουμε μόνον την ελπίδα ότι στις συναντήσεις αυτές δεν θα γίνουν συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους. Είναι διαφορετικό πράγμα να συναντάται ο Παναγιότατος -και οποιοσδήποτε άλλος ορθόδοξος ηγέτης- με αιρετικούς και αλλόθρησκους για να συζητήσει κάποια θεματα και εντελώς διαφορετικό πράγμα η συμπροσευχή μαζί τους.

Ευχόμαστε, λοιπόν, η επίσκεψη του Παναγιότατου να στεφθεί με κάθε επιτυχία, συγχαίρουμε θερμά τους ορθόδοξους αδελφούς μας στη Γερμανία για τα 50χρονα της ίδρυσης της Μητρόπολής τους και παρακαλούμε θερμά τον Παναγιότατο να μην προκαλέσει και πάλιν θλίψη και σκανδαλισμό με οποιασδήποτε φύσεως οικουμενιστικές ασχημίες κατά την επίσκεψη του στη Γερμανία.

No comments:

Post a Comment