Saturday, May 24, 2014

Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΚΩΧ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ



Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΚΩΧ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” το ακόλουθο κείμενο:

“Ο καρδινάλιος Kurt Koch μιλώντας στο katholisch-informiert.ch αναφέρθηκε στην επικέιμενη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στα Ιεροσόλυμα. Τόνισε ότι η συνάντηση γίνεται σε ανάμνηση της συνάντησης του Πάπα Παύλου VI και του Πατριάρχη Αθηναγόρα το 1964 και επεσήμανε την αξία που έχει για την προώθηση του οικουμενικού διαλόγου. Ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι το ταξίδι αυτό θα μπορούσε να λύσει τα σημερινά προβλήματα του θεολογικού διαλόγου που διεξάγεται. «Αναμένω ότι μάλλον περισσότερη ενότητα μπορεί να βρεθεί μεταξύ των Ορθοδόξων στο ζήτημα του διαλόγου με τους Καθολικούς στην Πανορθόδοξη Σύνοδο του 2016", ανέφερε ο καρδινάλιος Koch."

Τι λέγει βασικά ο καρδινάλιος Κώχ; Τις επόμενες μέρες στα Ιεροσόλυμα μόνον πανηγύρια θα γίνουν. Τίποτα το ουσιαστικό δεν πρέπει να αναμένεται από αυτή τη συνάντηση επειδή οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν έχουν ενιαία γραμμή στα θέματα που αφορούν τον διάλογο με τους Παπικούς.

Αν θα γίνει κάτι ουσιαστικό για την πρόοδο του διαλόγου, αυτό θα γίνει το 2016, οπότε προγραμματίζεται να συνέλθει η Πανορθόδοξη Σύνοδος και ελπίζει ότι οι Ορθόδοξες Εκκλησίες θα βρουν κοινό παρανομαστή για τα θέματα που αφορούν τον διάλογο.

Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή θα είναι η συνάντηση του Πάπα με τον Πατριάρχη.

Να προσθέσουμε μόνον ότι, ναι μεν πολύ ορθά τονίζει ο καρδινάλιος Κωχ ότι τίποτα το ουσιαστικό δεν θα γίνει, πλην όμως θα γίνουμε μάρτυρες παντοειδών οικουμενιστικών ασχημιών, συμπροσευχών, κοινών διακηρύξεων με απαράδεκτες θέσεις, θα ακουστούν λόγοι αντορθόδοξοι από τα πατριαρχικά χείλη κτλ..

Οσο για τις ελπίδες του καρδινάλιου Κωχ ότι οι ορθόδοξοι θα βρουν κοινό παρανομαστή στην Πανορθόδοξη Σύνοδο έδωσε ήδη την απάντηση έμμεσα ο ισχυρός ανήρ της Εκκλησίας της Ρωσίας Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας την οποία, συν Θεώ, θα σχολιάσουμε σε επόμενη ανάρτηση.

No comments:

Post a Comment