Saturday, May 10, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Είναι σαφές ότι με την εγκύκλιό του, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος μας καλεί να καταψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία. 

Εκπλήττομαι γι’ αυτό καταρχήν επειδή ο Σεβασμιότατος εθεωρείτο πάντοτε ως ο άνθρωπος της Νέας Δημοκρατίας στην Ιεραρχία.

Εκπλήττομαι όμως ακόμη περισσότερο, επειδή ισχυρίζεται ότι δεν έχει σημασία ποιος τελικά θα ωφεληθεί από την καταψήφιση της Νέας Δημοκρατίας, ούτε αν θα είναι χειρότερος από τη σημερινή κυβέρνηση.!!! 

Η θέση αυτή είναι καταρχήν εξόφθαλμα παράλογη και οπωσδήποτε αθεολόγητη

Οι χριστιανοί ούτε με τη Νέα Δημοκρατία δεσμεύονται, ούτε με οποιονδήποτε άλλο κόμμα. 

Προσωπικά δεν θα είχα καμιά απολύτως δυσκολία να καταψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία, αρκεί κάποιος να μου αποδείκνυε ότι η νέα κατάσταση που θα προκύψει θα είναι καθ’ οιονδήποτε τρόπο καλύτερη από τη σημερινή.

Οι χριστιανοί ποτέ δεν φανατίζονται με κόμματα. Στο Ευαγγέλιο στηριζόμαστε! Οχι σε κόμματα και στους άρχοντες "του αιώνος τούτου του απατεώνος."

Η ψήφος των χριστιανών πρέπει να δίνεται πάντοτε στους ολιγότερο κακούς πολιτικούς άρχοντες και όχι σε ιδανικούς πολιτικούς άρχοντες που δεν υπάρχουν και δεν μπορούν ποτέ να υπάρξουν.

Ο π. Παίσιος λ.χ, συμβούλευε στις εκλογές να διαλέγουμε τις ελιές που έχουν λιγότερο δάκο, επειδή όλες οι ελιές έχουν δάκο.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν ο Σεβ. Μεσογαίας διαφωνεί με την αρχή της επιλογής του ολιγότερου κακού μεταξύ των υποψηφίων, θέλουμε να ακούσουμε έντιμα και συγκεκριμένα ποιον πρέπει να ψηφίσουμε ως χριστιανοί στις επερχόμενες εκλογές.

Τον ΣΥΡΙΖΑ; 

Αν ο Σεβ. Μεσογαίας αυτό πιστεύει ελπίζουμε ότι θα θεμελιώσει την επιλογή του με κάποια επιχειρήματα.

Αν πάλιν δεν είναι τον ΣΥΡΙΖΑ που μας προτρέπει να ψηφίσουμε, σε ποιο κόμμα πρέπει να κατευθύνουμε την ψήφο μας;

Εμείς είπαμε ποιες είναι οι επιλογές μας και γιατί. Αιτιολογήσαμε την ψήφο μας με την αρχή του ολιγότερου κακού υποψηφίου.

Ζητούμε -καλύτερα απαιτούμε επιτακτικά- από τους εν Χριστώ πατέρες και αδελφούς μας να πράξουν το ίδιο. 

Πέστε μας -σας παρακαλούμε- ποιους πιστεύετε ότι πρέπει να ψηφίσουμε και γιατί.

Αν δεν τον πράξετε θα μας επιτρέψετε να σας πούμε, χωρίς περιστροφές, ότι η στάση σας είναι ανέντιμη.

Αυτή η πρόσκληση-πρόκληση δεν απευθύνεται μόνον προς τον Αγιο Μεσογαίας, αλλά προς όλους όσους κινούνται στη γραμμή της καταψήφισης της κυβέρνησης. Τουτέστιν προς τους περί τον π. Σαράντη, τους Καντιωτικούς, τους Σωτηρικούς κτλ..

Αναμένουμε.

No comments:

Post a Comment