Friday, May 2, 2014

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ



ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Με βαθύτατη θλίψη διάβασα, στη Romfea.gr, το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο του ΦΟΠ, μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Ο Αρχ. Εφραίμ ανέπτυξε το θέμα «Αγιορειτικές Μαρτυρίες» ενώ παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ «1987-2012, 25 χρόνια Πνευματικής και Κοινωνικής Προσφοράς της Ιεράς Μεγιστης Μονής Βατοπαιδίου».

Προσέξτε τι έγινε. Καταρχήν ξεσηκώνεται ο Αγιος Καθηγούμενος από το Αγιον Ορος και πηγαίνει στην Παραμυθία για να μιλήσει. Και τι λέγει εκτός από κοινοτοπίες που θα μπορούσε να πει ο οποιοσδήποτε ιεροκήρυκας της σειράς; Απολύτως τίποτα!

Στη συγκέντρωση έδειξαν το ντοκυμανταίρ “1987 -2012, 25 χρόνια Πνευματικής και κοινωνικής Προσφοράς της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.”

Δηλαδή η ίδια η Μεγίστη Μονή κάνει ντοκυμανταίρ για να διαφημίσει το έργο της! Πόσο ταπεινό και συμβατό με το μοναχικό ήθος μα την αλήθεια! Και ο Αγιος Καθηγούμενος; Γυρίζει τήδε κακείσε για να δείξει αυτό το ντοκυμανταίρ και να πει λίγα λόγια.!!!

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι πριν ο μ. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός και οι παρακαταθήκες του εξοβελιστούν από το Βατοπαίδι, δεν υπάρχει καμία απολύτως ελπίδα ανάνηψης από την εκκοσμίκευση που μαστίζει το μοναστήρι.

Στέκεται κανείς με πολλή θλίψη για το απίστευτο κατάντημα της Μονής. Είτε διαφημίζουν τις αγαθοεργίες τους, είτε προβάλλουν το ντοκυμανταίρ της αυτοδιαφήμισης που οι ίδιοι έφτιαξαν, είτε βάζουν τις Μητροπόλεις και τους φορείς που πήραν τα "κοτόπουλά" τους, να τους στέλλουν δημόσιες επιστολές για να αυτοπροβληθούν.!!!

Αν μετρήσει κανείς τις μέρες του χρόνου που ο Αγιος Καθηγούμενος δεν βρίσκεται εκτός Μονής για να προβάλλει το ντοκυμανταίρ της αυτοδιαφήμισης της Μονής του και όσες άλλες δεν μοιράζει κάθε είδους “κοτόπουλα” και αν συνυπολογίσει τις μέρες του χρόνου που η Ιερά Μεγίστη Μονή δεν φιλοξενεί υψηλούς επισκέπτες (αρχιερείς, προέδρους, πρωθυπουργούς, υπουργούς, πρίγκηκες κτλ.) δεν ξέρω πόσες μέρες του χρόνου υπολείπονται.

Βέβαια δεν περιμένει κανείς κάτι καλύτερο από τους γόνους ενός τρομολάγνου, Θεομπαίκτη και πλανεμένου μοναχού, αλλά πώς να μην κλάψουν γοερά όσοι γνώρισαν και αγάπησαν -και ακόμη αγαπούν- τον λαικό Βασίλειο Κουτσό -νυν Αρχιμ. Εφραίμ Βατοπαιδινό- και ενθυμούνται την αρετή και τη σεμνότητά του που στραγγαλίστηκε αδίστακτα από ένα αρχιθεομπαίκτη, που μεταξύ άλλων κατορθωμάτων στήριξε θεολογικά και τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως;

6 comments:

  1. Ετσι μπραβο! Χτυπα οσους ΦΟΒΑΣΑΙ!

    ReplyDelete
  2. Δεν φοβάμαι απλά αλλά τρέμω τον διάβολο. Μόνον ο Αγιος Θεός μπορεί να μας γλυτώσει από τα χέρια του. Αλλά ακόμη αν και εγώ και ο Μέγας Αντώνιος αν προσευχόμαστε για το χάλι της Μονής Βατοπαιδίου τίποτα δεν θα γίνει αν δεν πετάξουν κλωτσηδόν τον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό από τη ζωή τους.

    ReplyDelete
  3. Ετσι μιλατε στην Κολαση;

    ReplyDelete
  4. Πέλιν συνελήφθης αδιαβαστος Μητσάρα. Στην κόλαση δεν πιανουν στο στόμα τους Αγίους

    ReplyDelete
  5. Η κολαση εντος υμων εστι εν τω κοσμω τουτω ως φαινεται κ.Τελεβαντε.Και η συνεχεια διαφαίνεται πικρα.

    ReplyDelete
  6. Εκτός από Ακτιστοφωτίτης είσαι και συμπάρεδρος του Χριστού εν Ημέρα Κρίσεως "Γέροντα" που υπογράφεςι με το όνομα του Νέαρχου Παναγή του οδοντοτεχνίτη.

    ReplyDelete