Thursday, January 3, 2013

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΑΡ. 123


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_________

Πάντα τα έθνη, Τριμηνιαίο Ιεραποστολικό Περιοδικό, Ετος ΛΑ΄, Τεύχος 123, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2012, σσ. 30.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου 
===================

Εκδοση του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αριθμεί ήδη 31 χρόνια ζωής.

Παρέχει πληθώρα πληροφοριών για πολλά θέματα της εξωτερικής ιεραποστολής από όλο τον κόσμο.

Στο παρόν τεύχος δημοσιεύεται αξιόλογο κείμενο που αφορά τον θεολογικό διάλογο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κορέας με τις προτεσταντικές σέκτες της χώρας. 

Σ' αυτόν επιχώριος ιεράρχης και άλλοι κληρικοί της Μητροπόλεως Κορέας κάνουν ουσιαστικά ορθόδοξη κατήχηση στους αιρετικούς.

Ευχόμαστε διακαώς ότι ο Σεβ. Κορέας κ. Αμβρόσιος θα συνεχίσει την προβολή της Ορθοδοξίας στους αιρετικούς με την ίδια προσήλωση στην Ορθόδοξη Παράδοση και στους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας.

Ετσι πρέπει να διεξάγονται ΟΛΟΙ οι διάλογοι της Ορθοδοξίας. 

Να διεξάγονται - πρέπει οπωσδήποτε να διεξάγονται - αλλά με ένα και μόνον στόχο: Να κατηχήσουν στην Ορθοδοξία τους ετερόδοξους.

Από τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα κείμενα του περιοδικού μνημονεύουμε την πρόσφατη βάπτιση και το γάμο του πρωθυπουργού της Κένυας στην Ορθοδοξία γεγονός που δείχνει πόσο αποδεκτή έχει καταστεί στη συνείδηση του λαού της Κένυας η πίστη μας.

No comments:

Post a Comment